ČUDNE BROJKE

NA AUTOCESTI DO SPLITA I OVOG VIKENDA MANJE VOZAČA NEGO LANI Svi imaju više vozila osim HAC-a

Uz 1,2 posto manje vozila nego u istom vikendu prošle godine, HAC je ipak zabilježio porast prihoda od naplate cestarine
 Andrija Lučić/CROPIX

ZAGREB - Na svim hrvatskim autocestama, osim onima u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) proteklog je, trećeg srpanjskog vikenda vozila bilo više nego u istom vikendu prošle godine.

Po podacima HAC-a, na autocestama u njihovoj nadležnosti proteklog je vikenda, od 19. do 21. srpnja, prometovalo ukupno 481.164 vozilo, što je oko šest tisuća vozila ili 1,2 posto manje nego u istom vikendu prošle godine.

Unatoč manjem broju vozila, HAC je zabilježio porast prihoda od naplate cestarine i to za oko 2,8 posto, na 25,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

Autocestom Rijeka-Zagreb, po podacima istoimenog koncesionara, za vikend je prošlo ukupno 276.036 vozila, što je 13.340 vozila ili 5,1 posto više nego lani. Pritom je u sva tri dana vikenda zabilježen porast broja vozila.

Slično je bilo i na autocesti Zagreb-Macelj na kojoj je u tri dana vikenda prometovalo 5,3 posto više vozila nego u usporednom lanjskom vikendu, odnosno ukupno 110.078 vozila.

Istarskim ipsilonom, po podacima tvrtke Bina Istra, prometovalo je za vikend ukupno 136.531 vozilo ili 2,3 posto više nego lani, pri čemu je na naplatnim postajama Pula i Umag vozila bilo više, a na tunelu Učka manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:50