BORIS MILOŠEVIĆ

‘Na Baniji nedostaje 1000 kontejnera, u božićnom ozračju dobar je osjećaj solidarnosti‘

Umirilo me da Crveni križ dnevno obiđe 50% svih naselja, što znači da u dva dana prođu sva pogođena naselja, rekao je
Boris Milošević
 Boris Kovacev/Cropix

Potpredsjednik hrvatske Vlade Boris Milošević izjavio je u utorak da prema gruboj procjeni, na područjima pogođenim potresom na Banovini za sada nedostaje još oko 1000 kontejnera, koji bi zadovoljili sadašnje stanje.

"Radimo svim silama da osiguramo kontejnere i krov nad glavom", rekao je Milošević za Dnevnik RTL-a i dodao kako je u ovom trenutku montirano 220 kontejnera i 106 mobilnih kućica.

Do kraja tjedna, naglasio je, trebali bismo dobiti oko 100 kontejnera. To je samo onaj smještaj koji osigurava Stožer, a u pregovorima su da do idućeg tjedna dobiju još 300 kućica, a u dogovoru s domaćim proizvođačima i 200 kontejnera, dodao je.

Poručio je i kako bi do kraja mjeseca trebali premašiti potrebu u broju alternativnih smještaja.

Naveo je i kako je do sada na Banovini prijavljeno skoro 22.000 oštećenih objekta.

U gradu Zagrebu smo, za usporedbu, imali 26.000, a, nažalost, ovo u Banovini nije konačna brojka, dodao je potpredsjednik Vlade RH Milošević.

Istaknuo je i kako prema informacijama, može reći da su svi ljudi na potresom stradalom području obiđeni, i da je svima pružena pomoć. Umirilo me da Crveni križ dnevno obiđe preko 50 posto svih naselja, što znači da u dva dana prođu sva pogođena naselja, dodao je Milošević.

U božićnom ozračju, naglasio je, dobar je jedan veliki osjećaj solidarnosti među ljudima te pomoći i empatije.

"Ne radi se razlika u nacionalnosti i građani iz cijele Hrvatske pružaju pomoć, i to je najvažnije u ovom vrijeme", naglasio je Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:09