PRELAZAK GRANICE

Na dan izbora će svi hrvatski državljani moći ući u zemlju, nitko ih neće tražiti negativan test

Osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju se zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati, ističe se iz MUP-a
 Srecko Niketic/Cropix

Ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo da će na dan izbora svi hrvatski državljani s pravom glasa moći ući u Republiku Hrvatsku iz drugih država, a neće ih se tražiti negativan PCR test kao što je to inače slučaj.

- Dolazak u Republiku Hrvatsku iz trećih država u svrhu glasovanja smatrat će se dolaskom iz neodgodivih osobnih razloga, uz preduvjet da osoba ima pravo glasovanja na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj te će se na takve putnike primjenjivati iznimka od Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske u smislu posjedovanja BAT ili PCR testa, potvrde o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19. Ovom prilikom podsjećamo da se osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati, dodaje se iz MUP-a, prenosi N1.

Oni koji u roku od 12 sati ne napuste teritorij RH, na njih će se primjenjivati epidemiološke mjere.

Ističe se i da se svi koju uđu u RH moraju pridržavati općih i posebnih preporuka i epidemioloških uputa HZJZ-a

- Skrećemo pozornost kako se opisano izuzeće odnosi na dolaske hrvatskih državljana iz bilo koje treće zemlje, a ne samo Srbije ili Bosne i Hercegovine, dodaje se u priopćenju MUP-a, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 18:21