GDJE JE BIO MILANOVIĆ

Na dan konstituiranja Sabora primio sindikate pa otišao u Tač? Pantovčak poslao neobičan odgovor

Naš fotoreporter razgovarao je i s vlasnikom restorana koji mu je, ne znajući da je fotoreporter, rekao da je unutra Milanović
Službeni automobili na parkingu restorana Tač, Zoran Milanović
 Srdjan Vrancic/Cropix

Zoran Milanović prvi je hrvatski predsjednik koji nije prisustvovao konstituirajućoj sjednici Sabora jer je smatrao da je on svoju Ustavom dužnost obavio time što je sazvao prvu sjednicu, što je izazvalo polemike u javnosti.

I dok je državni vrh kroz jutro prisustvovao prvoj sjednici Sabora, Milanović je na Pantovčaku popodne primio predstavnike Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju, a poslije je, kako doznajemo, ispred njegovog omiljenog restorana Tač na Vrhovcu viđen službeni automobil kojim se inače koristi.

image
Sastanak predsjednika Milanovića sa sindikatima
Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

Iz Ureda predsjednika tvrde pak da je prije, za trajanja i nakon konstituirajuće sjednice predsjednik bio u Uredu.

"Prije, za trajanja i nakon konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora predsjednik Republike bio je u Uredu PRH gdje je imao radne i službene sastanke. Kretanje službenih vozila Ureda PRH ne možemo komentirati jer je njihovo kretanje u nadležnosti UPPS-a, ali njihov izlazak izvan Ureda PRH ne znači da je uvijek u njima i predsjednik Republike. Želite li fotografirati predsjednika Republike na rečenoj lokaciji možete to učiniti svakog šestog petka u mjesecu od 12 do podne. Bilo bi to moguće i češće kada lokal ne bi bio napućen visokim dužnosnicima Vlade i članovima njihove obitelji iz neposredne okolice", odgovorili su iz Ureda predsjednika.

image
Službeni automobili na parkingu restorana Tač
Srdjan Vrancic/Cropix

Fotografije koje je snimio naš fotoreporter jasno pokazuju da je ispred poznatog zagrebačkog restorana oko 15.30 sati bio parkiran službeni Audi kojim se inače koristi predsjednik kao i automobili njegove pratnje iz osiguranja. Naš fotoreporter razgovarao je i s vlasnikom restorana koji mu je, ne znajući da je fotoreporter, rekao da je unutra Milanović.

- Je, je tu je Milanović. Imate dogovoreno s njim? - pitao je vlasnik.

Nakon što mu je fotoreporter rekao da nema dogovoren sastanak, nego je iz Jutarnjeg, vlasnik restorana je bio iznenađen i odjednom je promijenio priču.

- A vi ste mislili na onog Milanovića? A ne, ne. Ovaj vam je iz Bosne – pokušao se izvući vlasnik i zamolio je fotoreportera da makne svoj auto s parkirališta.

image
Službeni automobili na parkingu restorana Tač
Srdjan Vrancic/Cropix

Nakon što je sada već i osiguranju postalo jasno da je naš fotoreporter došao snimiti dužnosnika, jedan od njih mu je prišao i pitao ga tko ga je poslao i s kojim ciljem. Pripadnik osiguranja bio je vrlo pristojan i legitimirao je fotoreportera, a poslije je drugi njegov kolega poslan da stoji kraj njega.

Ubrzo nakon toga službeni Audi kojim se inače koristi predsjednik je otišao.

image
Službeni automobili na parkingu restorana Tač
Srdjan Vrancic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 03:56