kod mjesta Koljane

Na DC1 prevrnuo se kamion: Promet je prekinut, a osobna vozila se preusmjeravaju

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama te pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku
Ilustracija
 Denis Jerkovic/Cropix

Zbog prevrtanja kamiona u zoni radova prekinut je promet na DC1 kod mjesta Koljane, a osobna vozila preusmjeravaju se na županijske ceste preko mjesta Vrlika, Ježević, Bitelić, Hrvace i obratno, upozoravaju u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama te pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku.

U zonama privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji. HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu.

Noćas od ponoći do 4 sata ujutro u jednom noćnom terminu, u maksimalnom trajanju do 15 minuta zbog izvanrednog prijevoza bit će prekinut promet od čvora Oštrovica, uključujući NP Oštrovca, do CCNP Rijeka u oba smjera.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:51