DIJANA ZADRAVEC

‘Na djelu je pljačka poreznih obveznika u organizaciji većih igrača koji izvlače milijune, a meni se prijeti otkazom!‘

‘Međuljudski odnosi su loši s vlasnicima privatnih poliklinika. Oni žele radiologiju za privatne pacijente‘, rekla je Zadravec
Dijana Zadravec
 Goran Mehkek/Cropix

Prof. dr. Dijana Zadravec, bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice koju je s te dužnosti u srijedu u ranim popodnevnim satima smijenio vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk, izjavila je da joj je Vatavuk prijetio da će dobiti otkaz ako bude istupala u medijima, javlja N1 televizija.

- Ustavom je zagarantirana sloboda govora. To sve mora biti u skladu s Ustavom, svi zakoni pa i ovaj da se ne smije govoriti. Time neće zaustaviti istinu koju sam pokrenula. Brojke govore suprotno od onoga što on govori. Ove godine je od 1. do 17. svibnja obrađeno je 9.111 pacijenata, u istom razdoblju prošle godine njih nešto više od 6.800. Tražila sam pomoć od njega, on to nije učinio. Traži da samo usmeno komuniciramo, ljuti ga što šaljem mailove. KB Dubrava je htjela poslati ispomoć, ali je iz (KBC-a Sestre milosrdnice) javljeno da ne treba. Htjela sam da povučemo godišnje odmore, no ni to nije odobrio - rekla je Zadravec.

Zadravec je potom upitana da komentira tvrdnje o navodno narušenim međuljudskim odnosima u KBC-u.

- Međuljudski odnosi su loši s vlasnicima privatnih poliklinika. Oni žele radiologiju za privatne pacijente. Protivim se tome, liste čekanja su enormne, međuljudski odnosi su loši samo s takvim predstojnicima, a mene lažno optužuju za vođenje zavoda - nastavila je Zadravec, a prenio N1.

- Unutarnja revizija ne može ocijeniti ono što sam otkrila, kriminalne radnje koje sam predala DORH-u. Krivotvorenje potpisa na temelju kojeg se isplaćuju ogromni novci... Smiješno je i redikulozno na što se Vatavuk poziva. Oni koji su radili korupciju i kriminal neće to, naravno, potvrditi. Imam dokaze i činjenice - rekla je Zadravec.

- To što su se pojedine kolegice neradnice, koje u fušu rade dobro, ubacivale na liste čekanja, i o tome imam pisane dokaze. To su organizirali veći igrači koji izvlače višemilijunske iznose iz sustava i predstavljaju karcinom sustava koji je toliko metastazirao u Vinogradskoj na što već upozoravam... Mreža je razgranata, Zovak, Rotim... Pogledajte te poliklinike... Neću odustati od borbe protiv korupcije i da se održi sustav iako nitko dosad nije imao hrabrosti progovoriti. Ne bojim se - nastavila je Zadravec.

Zadravec je rekla da će se javiti na natječaj za novu ravnateljicu ili novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

- Vjerujem da se zdravstvo može sačuvati. Ovo je sad nakaradno, pljačka svih poreznih obveznika koji rade - zaključila je Zadravec.

Zadravec je potom upitana što očekuje u narednim danima.

- Od g. Vatavuka, koji se ponaša pasivno i opstruira moje poteze, i koji mi je bez razloga nezakonito uručio ovu smjenu, paradoksalno je da idućih 8 dana trebam biti predstojnica, ali sve što bih radila, trebala bih njegovu suglasnost. To je nemoguća situaciju i sve pravne mogućnosti ću upotrijebiti - rekla je Zadravec.

Ako dobije otkaz, s kojim joj se, kako kaže, prijetilo, Zadravec je rekla da "svoj posao zna fantastično i da može raditi bilo gdje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:02