DAMIR TRUT

‘Na građane će od sutra paziti korona redari. Ne nosite li masku možete biti kažnjeni‘

Kazne mogu dobiti svi oni koji krše mjere koje su propisane, kazao je Damir Trut
Damir Trut
 Marko Todorov/Cropix

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut u RTL-u Danas komentirao je nove mjere vezane uz nošenje maske ali i pojasnio što će raditi korona redari.

- Korona redari su jedna od mjera propisanih preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), to su osobe koje odrede vlasnici ugostiteljskih objekata i njihova zadaća je provoditi epidemiološke mjere HZJZ-a - kazao je Trut.

- Oni su dužni određivati ih već od sutra od kada kreću najnovije mjere, preporuke, znači - svaki objekt koji ima više od 50 osoba, na svakih 50 osoba mora imati jednog korona redara - kazao je.

Što se tiče sadašnje situacije na terenu s obzirom na to da je prvi dan provođenja novih strožih mjera, istaknuo je da je "uredna".

- I to prema dobivenom izvješću inspektora civilne zaštite koji su na terenu, a danas su imali 258 nadzora, iz čega je 16 kršenja, koja su nepridržavanje razmaka i nenošenje maske te nenošenje maske na pravilan način u objektima - kazao je.

- Kazni nije bilo, samo usmenih upozorenja - kazao je Trut za RTL, a objasnio je da "kazne mogu dobiti svi oni koji krše mjere koje su propisane i određene odlukom Stožera civilne zaštite".

Istaknuo je da "postoji kazna za nenošenje maski jer je to jedna od odluka da se maske moraju nositi, to je odredba, to je odluka i nadzire se provođenje odluke o nošenju maske".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:27