MIGRANTSKA RUTA

Na granici s BiH uhitili troje ilegalaca, u pitanju su Danci, sumnja se da su bili u ‘misiji‘

Policija je u naselju Komesarac zatekla dva muškarca i jednu ženu, koji su kod sebe imali opremu za snimanje (fotoaparat)
 Ilustracija/Maja Zlatevska/CROPIX

U nezakonitom prelasku državne granice s BiH policija je zatekla troje državljana Kraljevine Danske. Iako se radi o ilegalcima na migrantskoj ruti, ne radi se dakako o ekonomskim migrantima i izbjeglicama koji već nekoliko godina ovom rutom prolaze nelegalno, već vjerojatno o aktivistima neke od humanitarnih organizacija koji djeluju na području BiH te upozoravaju javnost na slučajeve postupanja hrvatske policije. S obzirom da su imali fotoaparat, vjerojatno su opet bili u sličnoj "misiji".

- Prilikom obavljanja poslova nadzora državne granice, policijski službenici Postaje granične policije Cetingrad jučer, 7. studenoga u 21:50 sati u naselju Komesarac, općina Cetingrad, u nezakonitom prelasku na mjestu koje nije određeno za prelazak državne granice zatekli su dva muškarca i jednu ženu, koji su kod sebe imali opremu za snimanje (fotoaparat) - kažu u PU karlovačkoj.

Navode da je "nad njima u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojega je utvrđeno da se radi o državljanima Kraljevine Danske koji su u Bosni i Hercegovini vozilom došli do granične crte s Republikom Hrvatskom, nakon čega su se pješice uputili u nezakonit prelazak državne granice".

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog nezakonitog prelaska državne granice, policija im je izdala prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, nakon čega su državljani Kraljevine Danske napustili prostorije policije te preko graničnog prijelaza izašli iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, piše u policijskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:58