PAD VUKOVARA

Na grobove branitelja na Memorijalnom groblju položene ruže: ‘Oni koji znaju, ne govore‘

Računamo na njihovu savjest, ali i oni umiru kao i naši ljudi, a informacije ne dolaze, rekla je Ljiljana Alvir
 Vlado Kos/CROPIX

Na grobove poginulih i ubijenih hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u utorak su, uoči 29. godišnjice sloma obrane toga grada, položene ruže i zapaljene svijeće.

Ruže su položili i svijeće zapalili članovi Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Po riječima predsjednice Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Ljiljane Alvir, i dalje je jako teško doći do bilo kakve informacije o nestalim osobama te o grobnim mjestima i grobnicama.

"Još uvijek oni koji žive tu, a znaju, ne govore. Mi kao obitelji uvijek računamo na njihovu savjest, ali i oni umiru kao i naši ljudi, a informacije ne dolaze", rekla je Alvir.

Na popisu zatočenih i nestalih još su imena 386 osoba nestalih i nasilno odvedenih iz Vukovara i prigradskih naselja te imena onih koji su se pokušali probiti iz neprijateljskog obruča, kad im se gubi trag na području Petrovaca, Marinaca i drugih naselja na vukovarskom području.

Kolonom sjećanja u Vukovaru u srijedu će se obilježiti 29. godišnjica sloma obrane toga grada i njegove žrtve u Domovinskom ratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. siječanj 2023 14:48