PROBLEMI

NA HAC-ovim KUĆICAMA JUTROS PAO SUSTAV NAPLATE KARTICAMA Plaćanje cestarine debitnim i kreditnim karticama nije bilo moguće

 
Ilustracija
 Davor Pongračić / CROPIX

Na hrvatskim je cestama i u nedjelju gužva, što je zbog smjene turista uobičajeno, ali dodatne su poteškoće stvorili 'tehnički problemi' u sustavu naplate karticama na naplatnim postajama koje održavaju Hrvatske autoceste.

- Obavještavamo cijenjene korisnike da zbog tehničkih problema u radu sustava Zagrebačke banke, na svim naplatnim postajama koje održavaju Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine, nije moguće plaćanje putem ZABA POS uređaja, odnosno onemogućeno je plaćanje cestarine putem debitnih i kreditnih kartica, objavili su iz Hrvatskih autocesta.

Problemi su, kako nam kažu u HAC-u, krenuli u 9:36, a potrajali su oko pola sata i tvrde da nisu izazvali kaos.

Navode da su s domaćim vozačima koji nisu imali gotovinu problem rješavali tako što su im izdali uplatnicu kojom naknadno mogu platiti, dok sa strancima nisu imali problema jer se, kako tvrde, potrefilo da su baš svi imali keš sa sobom.

Prema podacima Hrvatskog autokluba od 13 sati, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 6 km, pred naplatom Demerje oko 2 km.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:00