SPORNA EMISIJA

NA HRT-u SE PONOVNO OBRUŠILI NA ELIZABETU GOJAN 'Inauguraciju je zamijenila za Damin gambit!'

 Damir Krajač/CROPIX

Unatoč dobroj tehničkoj organizaciji projekta zbog nedostatka uredničke pripremljenosti Elizabete Gojan u realizaciji emisije prijenosa inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, došlo je do iznošenja neprovjerenih podataka, do izostanka stilski neobilježenog načina komentiranja i do neprimjerenih komentara, zaključilo je Programsko vijeće HRT-a na svojoj današnjoj sjednici.

- Praćenje inauguracije predsjednika je najsvečaniji čin, ono što je neprihvatljivo i nedolično su komentari voditeljice, to je i nepristojno i neprofesionalno i razumijem ljude koji su sa ogorčenjem o tome govorili. Mislim da je voditeljica zamijenila svoje emisije - rekla je članica Vijeća Neda Ritz.

Ivica Maštruko rekao je kako u vezi prijenosa inauguracije podržava priopćenje ravnatelja programa Saše Runjića, u kojem se navodi kako je usprkos izvanrednim rezultatima gledanosti te besprijekornoj organizaciji i realizaciji projekta koji je zahtijevao angažman značajnih novinarskih, produkcijskih i tehnoloških kapaciteta, analizom utvrđeno da projekt urednički nije bio dovoljno pripremljen.

Član Vijeća Jozo Barišić rekao je kako smatra da je emisija bila ispod svih kriterija, zamjerajući nedostatak objektivnosti te je postavio pitanje odgovornosti nadređenih. Zdravko Kedžo također je istakao da je tijekom prijenosa bilo neprofesionalizma potaknutog osobnim stavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 16:01