HVALEVRIJEDAN ČIN

Na hrvatski otok do kraja tjedna stiže više od 80 izbjeglica iz Ukrajine, smjestit će se po apartmanima

Dosad je na Šoltu došlo 26 izbjeglica iz Ukrajine, od kojih je 14 djece, i pretežito su s područja Kijeva

Ukrajinske izbjeglice na granici s Poljskom

 Louisa Gouliamaki/AFP

Više od 80 izbjeglica iz Ukrajine do kraja tjedna smjestit će se u kuće s više apartmana na otoku Šolti, doznaje se u ponedjeljak od ravnatelja Crvenoga križa u Splitu Tomislava Goje.

"Dosad je na Šoltu došlo 26 izbjeglica iz Ukrajine, od kojih je 14 djece, i pretežito su s područja Kijeva", rekao je Gojo za Hinu.

Dodao je kako se do ponoći na Šolti očekuje još desetak izbjeglica iz Ukrajine, a do kraja tjedna na taj će ih otok stići više od 80. Među onima čiji se dolazak očekuje pretežito su djeca, žene i starije osobe.

Gojo je objasnio kako izbjeglice iz Ukrajine na otok Šoltu dolaze zahvaljujući angažmanu ukrajinskog poduzetnika Vadyma Beskeda, koji živi na Šolti i bavi se turizmom.

Dodao je kako mu u tome pomaže i splitski Crveni križ te da su u pomoć pri smještaju ukrajinskih izbjeglica na Šolti uključeni i neki trgovački lanci te Crkva.

Na području Splitsko-dalmatinske županije, rekao je Gojo, ima objekata u koje bi se privremeno mogle smjestiti izbjeglice iz Ukrajine i bude li potrebno aktivirat će ih se za tu namjenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:32