DJELIĆ RAJA

Na internetu se već godinama prodaje otok u Nacionalnom parku Plitvička jezera: Vlasnici traže 350 tisuća eura

 privateislandsonline.com

Prodaje se otok u privatnom vlasništvu na jezeru Kozjak u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Njegovi vlasnici ga pokušavaju prodati već tri godine, a za njega traže 350 tisuća eura.

Oglas je postavljen na internetskoj stranici Private Islands Online , inače specijaliziranoj za prodaju privatnih otoka.

Ističu da se otok nalazi u Plitvičkim jezerima, "jednom od najpoznatijih nacionalnih parkova u svijetu", te da se radi o području iznimno očuvane prirode, naseljene smeđim medvjedima, vukovima, orlovima i risovima.

Uz to, vlasnici nude i kupnju zemljišta na kopnu.

U oglasu stoji da se oba zemljišta nalaze na području Nacionalnog parka Plitvička jezera i da zbog toga nemaju građevinsku dozvolu.

Prodaju otoka i zemljišta potvrdila je i ravnateljica NP Plitvička jezera Lidija Bertović.

- Uprava NP Plitvička jezera i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode zasad raspolažu podacima da je otočić u jezeru Kozjak uknjižen kao privatno vlasništvo i da je prodaja na stranici Private Islands Online oglašena u 2011. godini. U ovom trenutku provjeravamo još dva ključna podatka, koja su nam potrebna za donošenje odluke o daljnjim koracima koje ćemo poduzeti - kazala je Bertović za Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 10:22