ODLUKA

Na listi lijekova HZZO-a uvrštena su četiri nova lijeka

Na listu ortopedskih pomagala stavljena su nova pomagala za kretanje, kontrolu šećerne bolesti, pomagala za probavni sustav...
Ilustracija
 Hull Royal Infirmary, Hull/Alamy/Alamy/Profimedia

Na liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) uvrštena su četiri nova lijeka te dodatno 52 pakiranja generičkih i kliničkih paralela i novih oblika već postojećih lijekova, priopćeno je u ponedjeljak nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Nova četiri lijeka su avelumab za liječenje karcinoma Merkelovih stanica, anestetik cisatrakurij, brolucizumab za liječenje makularne degeneracije i hidroksiklorokin za liječenje autoimunih bolesti.

Na listu ortopedskih i drugih pomagala stavljena su nova istovrsna pomagala za kretanje, kontrolu šećerne bolesti, pomagala za probavni sustav, obloge za rane, pomagala za disanje i elastično-kompresivna pomagala.

Na listu su stavljena suvremena pomagala nove generacije za urogenitalni sustav, pomagala za disanje i obloge za rane.

Stavljanjem novih lijekova i ortopedskih pomagala na liste HZZO-a osiguranicima se proširuju prava na teret obveznog zdravstvenog osiguranja, poručuju iz Zavoda.

U djelatnostima primarne zdravstvene zaštite korigirane su cijene zdravstvene zaštite u dijelu kalkulativnog iznosa koji se odnosi na vrijednost rada.

Također su korigirane vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko-terapijske skupine, dijagnostičko-terapijske postupke i dan bolničkog liječenja prema analizama i utvrđenom utjecaju vrijednosti rada na cijene usluga/postupaka.

Korekcije su obavljene u skladu s odredbama Dodatka II. Temeljnom Kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, kojim je utvrđeno povećanje osnovice za izračun plaća zaposlenih u javnim službama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:41