TERENSKA ISTRAŽIVANJA

Na lokalitetu kod Vukovara počela potraga za nestalima u Domovinskom ratu: ‘Trajat će dulje vrijeme‘

Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1.839 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata

Tomo Medved, ministar branitelja

 Goran Mehkek/Cropix

Počela su sustavna terenska istraživanja na lokalitetu Petrovačka dola kod Vukovara, u potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, u organizaciji i koordinaciji Ministarstva hrvatskih branitelja.

Prema saznanjima prikupljenim putem međuresorne suradnje, na navedenom lokalitetu mogli bi se nalaziti posmrtni ostaci većega broja osoba nasilno odvedenih i nestalih nakon privremene okupacije Vukovara, priopćili su u ponedjeljak iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Budući da se, kako kažu, radi o vrlo zahtjevnoj lokaciji, očekuje se kako će istraživanje trajati dulje vrijeme, a o nalazima ovih aktivnosti javnost će biti pravodobno obaviještena.

Ministarstvo hrvatskih branitelja također nastavlja s prikupljanjem saznanja i provedbom istraživanja na drugim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata - na području hrvatskoga Podunavlja i na drugim ranije okupiranim područjima Republike Hrvatske.

Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1.839 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata, od kojih najveći udio čine osobe s područja Vukovarsko- srijemske županije, njih 518, a 384 osobe nasilno su odvedene i nestale u Vukovaru i pri pokušaju proboja iz neprijateljskoga obruča, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:27