POPULARNI KVIZ

Na ‘Milijunašu‘ riskirao na pitanju za 18.000 eura i pogriješio: Biste li vi znali odgovor?

Večerašnji game show počeo je igrom "Najbrži prst" u kojoj je najuspješniji bio Žejko Tomljenović iz Knina

Leo Kovač

 HRT

U novom izdanju kviza "Tko želi biti milijunaš" nastupilo je dvoje natjecatelja. Željko Tomljenović netočno je odgovorio na deveto pitanje i napustio natjecanje s osvojenih 150 eura. Leo Kovač nakon što je osvojio 10.000 eura odlučio je riskirati na 12. pitanju. Zbog pogrešnog odgovora otišao je kući s iznosom drugog praga od 5000 eura, piše hrt.hr.

Večerašnji game show počeo je igrom "Najbrži prst" u kojoj je najuspješniji bio Žejko Tomljenović iz Knina. Rođen je u Zadru, ali se zbog posla preselio u Knin. Psiholog je po struci, radi u osnovnoj školi u Kninu. U slobodno vrijeme bavi se planinarenjem. Vodi odbojkaški klub u Kninu, višim ligama je zapisničar, a nižim sudac. Posebno je istaknuo jednu stvar - darivatelj je krvi, darovao je krv 70 puta te ovim putem pozvao i druge na taj plemeniti čin.

image

Željko Tomljenović

HRT

Na sedmom pitanju trebao je odgovoriti u čemu je prema legendi kralj Stjepan Držislav porazio dužda Petra II. Orseola i oslobodio se sužanjstva: u šahu, u mačevanju, u jahanju ili u trčanju.

Nije znao odgovor i zatražio je džoker "pola-pola". U igri su ostali odgovori: u šahu i u trčanju.

- Nemam ideju, mogu samo nagađati ili zvati džokera, rekao je Željko.

Ipak se na kraju odlučio za poziv. Džoker "zovi" sa stopostotnom sigurnošću rekao mu je da se radi o šahu. Prihvativši odgovor, osvojio je 600 eura.

Tko ima svjetski rekord s najviše metara, štoviše s više metara od zbroja ostale trojice? Armand Duplantis, Jonathan Edwards, Mike Powell ili Javier Sotomayor. Ovako je glasilo deveto pitanje za 2500 eura.

Objasnio je da ne zna točan odgovor, ali da će logikom doći do njega. Odgovorio je pod A - Armand Duplantis. Odgovor nije bio točan i tako je otišao kući s osvojenih 150 eura.

Prema Tarikovu objašnjenju Jonathan Edwards je vlasnik svjetskog rekorda u troskoku, a Duplantis, Powell i Sotomayor su motkaš, skakač u dalj i skakač u vis. Točan odgovor je pod B - Jonathan Edwards.

U "vrući" stolac zatim je sjeo Leo Kovač iz Rijeke sa Sušaka. Specijalizant je patologije i citologije. U posljednje vrijeme mnogo vremena provodi u prirodi, putuje i bavi se pub kvizovima.

"Zapeo" je na devetom pitanju o tome u kojoj državi nema ni djelića Galicije? U Francuskoj, u Španjolskoj, u Poljskoj ili u Ukrajini? Zatražio je pomoć publike.

image
HRT

Publika je pak najviše posto glasova, njih 46%, dala Poljskoj, 44% Ukrajini, 10% Španjolskoj, a Francuska je dobila 0%.

- Ništa mi ovo nije pomoglo, morat ću nazvati džokera, rekao je Leo.

Džoker je odmah sa sigurnošću rekao da se radi o Francuskoj. Odlučivši se za njegov odgovor, osvojio je 2500 eura.

Za prelazak drugog praga deseto pitanje glasi: 4. je kolovoza 1782. u katedrali sv. Stjepana. Čemu nazočimo ako je mladenka Constanze Weber? Bachovu piru, Mozartovu piru, Haydnovu piru ili Beethovenovu piru.

Upotrijebio je i džoker "pola-pola", ostali su odgovori Mozartovu piru i Haydnovu piru.

Naposljetku je kao konačni odgovor ponudio odgovor B - Mozartovu piru i tako osvojio iznos drugog praga od 5000 eura.

12. pitanje za 18.000 eura glasilo je tko je tu vlasnik sisulje? - Moruzgva, pčela, imela ili krava?

Nakon poduže analize, iako nije znao točan odgovor, odlučio je riskirati i ponudio odgovor B - pčela. Točan odgovor je C - imela, pa je Leo kući otišao s iznosom od 5.000 eura.

- Točan odgovor je vrlo zanimljiv, rekao je Tarik. Haustorij ili sisulja organ je parazitskih i poluparazitskih biljaka cvjetnica koji urasta u tijelo biljke domaćina odakle crpi hranjive tvari, piše hrt.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 07:02