DJ, SPIKER I VODITELJ

NA MIROGOJU POKOPAN ALEN BALEN Obitelj, prijatelji i kolege se oprostili od suosnivača Yammat FM-a i jednog od najpoznatijih radijskih voditelja u RH

 
 Damjan Tadić / Cropix

Na zagrebačkom Mirogoju obitelj, prijatelj, poznanici i kolege ispratili su u srijedu direktora i glavnog urednika radijske postaje Yammat FM Alena Balena, koji je iznenada preminuo u petak u Rovinju, tijekom Dana komunikacija, u 47. godini života.

Od cijenjenog kolege i prijatelja došli su se oprostiti Emil Tedeschi, koji je držao govor, Dubravko Šimenc, Branka Bebić, Duško Ljuština, Ivica Propadalo, Ratko Jovanov Gonzo, Andrija Jarak, Boris Jokić, Filip Radečki, Jadranka Ivaniš Yaya, Goran Pirš i mnogi drugi.

Balen je karijeru počeo kao DJ na Radiju 1 ranih '90-ih, tad izdvojenom programu Radija 101 na kojem je bio i spiker, te kao DJ u klubu Aquarius. U diskografskoj kući Aquarius Records radio je kao producent i urednik, bio je menadžer Jinxa i Yammata, a njegov posljednji veliki projekt bio je Radio Yammat FM, čiji je bio suosnivač i suvlasnik, direktor i glavni urednik.

FOTOGALERIJA: Sprovod Alena Balena

Vijest o smrti objavljena je na Facebooku Yammat FM-a. 'Dragi slušatelji i prijatelji Yammata! Radijski eter ostao je bez jednog iznimnog čovjeka – iznenada je preminuo naš prijatelj i suosnivač Yammat FM-a – Alen Balen. Napustio nas je najtopliji i najupečatljiviji glas našeg medijskog prostora, a Yammat FM izgubio je osobu koja je svakodnevno živjela i stvarala sadašnjost i budućnost ovog radija', napisali su na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 16:26