INVESTICIJA

Na mjestu stare bolnice u Ičićima počinje gradnja hotela s pet zvjezdica

Nositelj projekta vrijednog 50 milijuna eura je tvrtka Rivas Hotels & Resorts mađarskog investitora Lörinca Mészárosa
početkom iduće godine krenut će gradnja 50 milijuna eura vrijednog hotela s pet zvjezdica

Projekt hotela u Ičićima, koji bi se trebao graditi na mjestu stare bolnice, godinama je na čekanju, no čini se da bi se stvari uskoro mogle pomaknuti s mrtve točke.

Naime, kako nam je potvrdio developer Denis Šikljan, vlasnik DDG grupe, početkom iduće godine krenut će gradnja 50 milijuna eura vrijednog hotela s pet zvjezdica, na atraktivnom zemljištu od 20 tisuća četvornih metara preko puta plaže. Nositelj projekta je tvrtka Rivas Hotels & Resorts, koja je, pak, u vlasništvu Talentis grupe.

Riječ je o tvrtki koja je u vlasništvu obitelji Lörinca Mészárosa, mađarskog investitora koji je prije nekoliko godina kupio NK Osijek i koji bi u tom gradu trebao izgraditi stadion vrijedan 40 milijuna eura. Mészáros je, inače, čest gost u Opatiji, koju jako voli, a njegova kompanija u portfelju ima 30-ak hotela u Mađarskoj, Austriji, Crnoj Gori i Rumunjskoj. Bolnicu u Ičićima svojevremeno je preuzela Industrogradnja, a kako je tvrtka propadala, zemljište je pripalo Karlovačkoj banci.

- Karlovačka banka dugo je bila vlasnik i imala je puno varijanti investitora koji su im kucali na vrata, ali niti s jednim nisu to uspjeli realizirati, zato što nije bilo te 'middle man' kombinacije, a to je ono što mi radimo. Dakle, 'mirimo' interese svih sudionika i pripremamo projekte za realizaciju - kazao nam je Denis Šikljan, dodajući da radovi u Ičićima kreću već iza Nove godine.

- Projekt smo gurali godinu i pol dana i tek kad smo sve zaokružili, išli smo prema investitorima. Hotel bi trebao biti završen do sezone 2023. Skoro pola te parcele koja je privatna pretvorit ćemo u javnu, gradit će se novi trg koji će građani koristiti, ispred hotela će biti 'moving', čime će se zadovoljiti potrebe lokalnog stanovništva - veli Šikljan.

Na javnom dijelu prostora planirana je izgradnja fontana, a gradit će se i trgovački sadržaji. Preko ceste, do plaže, vodit će most, a hotel će imati 180 soba, s time da će biti napravljeno i 12 vila.

'Novim projektima planiramo pokrenuti i Rijeku'

Denis Šikljan je kao developer radio stambene projekte u Rijeci i na Krku, a realizirao je i projekte trgovačkih centara u Srbiji. Prema njegovim riječima, sad razvija projekt za Haludovo u Malinskoj na Krku, gdje je u pregovorima s armenskim vlasnicima. Zanima ga i Rijeka koju, kako veli, želi pokrenuti novim projektima.

- Riječ je o projektu stambeno-poslovnog centra na mjestu bivše tvornice Istravina, a imamo projekt za novu marinu koja se planira graditi u Porto Barošu, kao i za riječki autobusni kolodvor - govori Šikljan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 11:05