DIJANA ZADRAVEC

‘Na natječaj za šeficu Vinogradske neću se prijaviti jedino ako mi ponudite mjesto voditeljice na RTL-u!‘

Zadravec je tijekom gostovanja u emisiji RTL Danas ponovila da joj je Vatavuk prijetio otkazom u slučaju medijskog istupa
Dijana Zadravec
 Screenshot/RTL

Dijana Zadravec, odnedavno bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice, rekla je prilikom gostovanja u emisiji RTL Danas da će se javiti na skorašnji natječaj za ravnateljicu tog KBC-a te da je od toga može odvratiti samo ponuda da postane voditeljica na RTL televiziji.

- Ja sam izvrstan neuroradiolog, profesorica sam. Naravno da ću je javiti na taj natječaj. Neće me otjerati, jedino ako mi vi ponudite mjesto, recimo, voditeljice u RTL-u. Možda da se prebacim iz sustava javnog zdravstva u ovaj pa ću pratiti s te platforme sve ovo - rekla je Zadravec u šali.

Zadravec je potom rekla da smatra da bi RTL-u "dobro došao netko tko poznaje zdravstveni sustav na način na koji ga ona poznaje".

Zadravec, koju je s mjesta predstojnice radiologije u KBC-u Sestre milosrdnice u srijedu u ranim popodnevnim satima smijenio vršitelj dužnosti ravnatelja te ustanove prof. dr. Zoran Vatavuk, rekla je da ju smjena nije iznenadila.

- Profesor Vatavuk u zadnjih dva tjedna otkako je v.d. ravnatelja nije poduzeo ništa što sam mu ja predlagala. Nije dozvolio potpisivanje i nije potpisao suradnju s ustanovama KB Dubrava i KB Merkur gdje smo dogovorili, na razini šefova radiologije i ravnatelja da će oni poslati ispomoć. Isto tako, dobila sam informaciju iz Ministarstva zdravstva da su ovaj tjedan trebali stići radiolozi iz Dubrave, međutim to se nije dogodilo - rekla je Zadravec.

Zadravec je tijekom gostovanja u emisiji RTL Danas ponovila da joj je Vatavuk prijetio otkazom u slučaju medijskog istupa te da ju je tražio da razgovaraju usmeno, a ne putem emaila.

Bivša predstojnica nije negirala prethodno izrečene tvrdnju da su u KBC-u ljudski odnosi narušeni, ali je za to stanje ponudila drukčije objašnjenje.

- Ja sam u sukobu sa svima onima koji rade i šefovi su klinika u KBC-u Sestre milosrdnice, a koji ujedno imaju i privatne bolnice i rade u korist svojih privatnih bolnica koristeći resurse javnozdravstvenog sustava. Imam 400 stranica dokaza da su postojale kriminalne radnje i to je neosporivo. Falsificiranje službenih dokumenata - dodala je Zadravec.

Nedavnu reviziju koja je izvršena u bolnicu ponovno okarakterizirala kao "apsurdnu" i "smiješnu", a u srijedu najavljene revizije koje će zatražiti ministar zdravstva Vili Beroš drži "paravanom".

Zadravec je rekla da uživa potporu "četrdesetoro inženjera radiologije i drugih kolega".

Zadravec je također ustvrdila da su sa sastanka u KBC-u Sestre milosrdnice koji se održao u utorak, a čija je tema bio nedostatak radiologa, izašla četiri predstojnika - predstojnik Klinike za psihijatriju prof. dr. sc. Dalibor Karlović, predstojnik Klinike za kirurgiju prof. dr. sc., Mario Zovak, dr. med., predstojnica Klinike za neurologiju prof. dr. sc. Arijana Lovrenčić-Huzjan i predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti akademkinja Mirna Šitum - te predsjednik Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu prof.dr.sc. Davor Vagić, dr.med.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 20:55