SNIMAO IH MOBITELOM

Na Noćni marš stigao i Ivan Pernar: Pogledajte kako su ga Severina i ostali brzo otjerali

‘Feminizam i gotovo‘, poručeno je s osmog Noćnog marša, najvećeg prosvjeda za prava žena u Hrvatskoj

Ivan Pernar

 Ivana Grgic/Cropix

Na Noćnom maršu u Zagrebu, organiziranom povodom Međunarodnog dana žena, okupilo se oko 10.000 ljudi, priopćili su organizatori.

‘Feminizam i gotovo‘, poručeno je s osmog Noćnog marša, najvećeg prosvjeda za prava žena u Hrvatskoj, koji organizira Feministički kolektiv fAKTIV.

I ove godine marširalo se za besplatan i dostupan pobačaj. Članice fAKTIVa istaknule su da pravo na izbor ne znači i pravo na pobačaj dokle god u bolnicama vlada priziv savjesti.

image

Ivan Pernar

Ivana Grgic/Cropix

‘Pedeset godina prošlo je od Ustava kojim je ženama na ovim prostorima bilo zajamčeno pravo na pobačaj. Četrdeset i šest godina od Zakona koji nam i danas kroji živote. Dvadeset i četiri godine nakon što je pobačaj ispao u Ustava. Šest godina otkako je Ustavni sud naložio izradu novog zakona. Skoro dvije godine otkako se cijela zemlja digla na noge jer su branili ženi da prekine trudnoću koja joj je ugrožavala zdravlje. Isto toliko vremena šutnje ministra zdravstva. Par mjeseci od posljednjeg istraživanja koje je pokazalo da priziv savjesti i dalje dominira našim bolnicama‘, upozorile su feministkinje.

Kako odgovoriti na nasilje, pitale su. Odgovor je – ne okretati glavu.

‘Feminizam su žene koje hrabro pričaju o nasilju u školama i kabinetima, u bolnicama i ginekološkim ordinacijama, u sudnicama i na šalterima ove zemlje, na ulicama i u četiri zida. Feminizam su žene koje će tek progovoriti. Feminizam i gotovo‘, upozorile su.

Na Noćnom maršu u Zagrebu se pojavio i Ivan Pernar.

Kako se može vidjeti na snimkama, Pernar je mobitelom snimao sudionike i unosio im se u lice u svom prepoznatljivom stilu.

image

Ivan Pernar

Ivana Grgic/Cropix
image

Ivan Pernar

Ivana Grgic/Cropix
image

Ivan Pernar

Ivana Grgic/Cropix

Na to mu je prišla skupina žena, među kojima je bila i Severina, te su ga pokušale nagovoriti da se udalji ili barem ne smeta.

Parnar se s njima počeo svađati, a potom je došlo i do naguravanja.

Sudionici marša nisu imali nimalo strpljenja za bivšeg saborskog zastupnika i krenuli su prema njemu na što se ovaj dao u bijeg probijajući se kroz ljutitu gomilu.

Parnar je na kraju otjeran s Noćnog marša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 12:03