ŠIRENJE NA REGIJU

Na otvorenje poliklinike Svjetlost u Sarajevu došli Halid Bešlić, Goran Milić, Milan Bandić...

 Ranko Šuvar/CROPIX

SARAJEVO - Veliko otvorenje poliklinike Svjetlost u Sarajevu privuklo je danas u gradsko naselje Ilidža političku i društvenu kremu Federacije BiH na čelu s premijerom Nerminom Mikšićem. On je u društvu prof.dr. Nikice Gabrića osnivača i većinskog vlasnika Poliklinike prerezao vrpcu te na taj način simbolički u rad pustio prema mnogima najsuvremeniju zdravstvenu ustanovu u BiH.

Među stotinama uzvanika svečanosti su nazočili i federalni i kantonalni ministri, sarajevski gradobnačelnik Alija Behmen, dubrovački gradonačelnik i nekadašnji ministar zdravstva Andro Vlahušić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Uz pripadnike političke elikte novu kliniku došao je razgledati i vrh bosanske estrade - Halid Bešlić, Hanka Paldum i Kemal Monteno koji je okupljene zabavljao pjesmama.

Prisutnima se u video poruci riječima podrške obratio i predsjednik RH Ivo Josipović naglasivši važnost jačanja gospodarskih odnosa između dviju zemalja.

Zagrebačka poliklinika Svjetlost u dosadašnje dvije godine djelovanja vratila je vid više od 11.000 pacijenata, a prof. Nikica Gabrić nimalo ne sumnja da će takav uspjeh polučiti i u BiH te je najavio širenje djelatnosti na Srbiju i Sloveniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:40