ZAOKRET

Na pomolu veliki obrat: Nakon salvi kritika splitski stožer mijenja odluku, teretane se otvaraju

‘U dogovoru s epidemiolozima i vlasnicima fitness centara i teretana idemo u smjeru pojačanih i strogih mjera, ali i otvaranja‘
Cross Fit na Stinicama
 Bozidar Vukicevic/Cropix

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, zbog povećanog broja zaraženih, na snazi je, kao što je poznato, zabrana rada teretanama i fitness centrima, no ta bi odluka, koja je naišla na salvu kritika u javnosti, vrlo brzo mogla biti promijenjena, piše Dalmacija danas.

- Upravo na tome radimo. U dogovoru s epidemiolozima i vlasnicima fitness centara i teretana idemo u smjeru pojačanih i strogih mjera, ali i otvaranja, poručili su za Dalmacija danas iz splitsko-dalmatinskog županijskog stožera civilne zaštite.

Odluku o zatvaranju je u petak komentirao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak koji je rekao da se radi o četiri teretane u Splitu koje su utvrđene kao izvor zaraze, premda je naglasio da je to teško sa stopostotnom sigurnošću utvrditi.

Zato se, kazao je, razgovara i o promjeni odluke. - Razgovaramo o tome da se pokuša promijeniti modus, da se ide u češće kontrole i da se mjera zabrane primijeni samo na one gdje se utvrdi zaraza. Rješenje još ne znam, bit će uskoro, najavio je Capak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:10