RADOVI U TIJEKU

Na potresom pogođenom području izgrađeno šest zamjenskih kuća, do kraja studenog očekuje se još osam

Središnji državni ured ističe da je na potresom stradalom području sa 19 izvoditelja radova, ugovorena izgradnja 578 zamjenskih kuća

Ilustracija

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do sada je završio izgradnju šest zamjenskih kuća na potresom pogođenom području, na 89 lokacija u tijeku su radovi izgradnje ili pripremni radovi, a do kraja studenoga očekuje se završetak još osam kuća, priopćili su u srijedu.

Među onima čija je kuća završena je i Dražen Vratarić iz Lekenika, navode iz Središnjeg ureda te dodaju da je ugovor o izgradnji potpisao 9. veljače, a da je gradnja započela već 15. veljače. Vratarić je zahvalio ljudima koji su mu radili na kući te istaknuo da je kuća spremna za useljenje, navode, uz ostalo, u priopćenju.

Središnji državni ured ističe da je na potresom stradalom području sa 19 izvoditelja radova, ugovorena izgradnja 578 zamjenskih kuća u iznosu od 600.012.339,70 kuna.

Podsjećaju da je do sada na 3.660 obiteljskih kuća završila nekonstrukcijska obnova, a 1.032 kuće obnovili su vlasnici u postupku samoobnove.

Dodaju i da je im je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dostavilo 821 odluku za konstrukcijsku obnovu i počet će i ugovaranje radova.

Ističu da je započela izgradnja 14 višestambenih zgrada, od kojih su osam u Petrinji sa 128 stanova, četiri višestambene zgrade u Glini sa 52 stana i dvije višestambene zgrade u Topuskom sa 26 stanova. Pripremni radovi vode se na izgradnji dvije višestambene zgrade u Gvozdu sa 26 stanova.

Zaključno dodaju da je ugovoreno ukupno 1,28 milijardi kuna (1.281.843.919,69 kuna) vrijednosti radova i usluga na poslovima obnove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:28