GRAĐANI BIJESNI

NA PRAVOSLAVNIM GROBOVIMA ZA SVE SVETE OSVANULA OBAVIJEST ČISTOĆE 'Dužni ste novac za ovo grobno mjesto i stoga vam je ono oduzeto'

Ilustracija
 Vlado Kos / Hanza Media

Na nadgrobnoj ploči jedne grobnice u Kninu osvanula je neobična poruka gradske firme Čistoća i zelenilo, piše portal ŠibenikIN.

- Ovo grobno mjesto nema evidentiranog korisnika u grobnom očevidniku i položajnom planu grobnih mjesta i grobnica, za isto nije plaćena grobna naknada deset godina. Temeljem te činjenice, a sukladno članku 14. Zakona o grobljima, ovo grobno mjesto smatra se napuštenim i može se ponovno dodijeliti na korištenje - stoji u poruci o kojoj je prvi izvijestio portal Tris.

Redakciju portala Tris o poruci je obavijestio njihov čitatelj koji je uz fotografije grobova s obavijestima firme Čistoća i zelenilo, poslao i potvrde o plaćenoj grobnoj naknadi za obiteljsku grobnicu na kojoj je našao prijetnju.

Osim toga, taj čitatelj tvrdi da se ovakve poruke nalaze samo na grobovima pravoslavaca.

- Po tradiciji odemo na Gradsko groblje. Ja, supruga s djecom, snahom i unucima. I gle vraga! Imao sam što vidjeti, a usput mi prijatelji i poznanici upozoriše 'neplatiša' i drugi neprijatni komentari. Okrenem se oko sebe i vidim; uglavnom srpski grobovi oblijepljeni s naljepnicama 'obavijest'. Naravno, prilično iznerviran pa i ljutit što mi rade, sin me pokuša nasmijati s doskočicom 'Oni kucali, a ti nisi bio kući', a ja pokušam da mu pariram i kažem kad dođe sljedeći put možda će stajati natpis 'Zauzeto, Hrvat!'- napisao je čitatelj portal Tris.

Suvišno je i reći da ga je ovakav postupak tvrtke Čistoća i zelenilo povrijedio i uvrijedio:

- Nije ni važno što sam uredan građanin i svoje obaveze izvršavam. Zar mene i mnoge moje sunarodnjake treba i iz grobova iseliti – rekao je taj čitatelj koji ovaj incident tumači kao pokušaj brisanja povijesti i nastavak etničkog čišćenja.

U gradskoj tvrtki Čistoća i zelenilo koja je, između ostalog, zadužena i za gospodarenje i održavanje gradskog groblja na pozive i mailove novinara nisu odgovorili, zaključuje ŠibenikIN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 08:54