ŠTO SE DOGODILO

Na prolazu do mora u mjestu kod Biograda podignut zid. Stigla i policija: ‘Zvali smo komunalnog redara‘

Zabezeknuti mještani su promatrali radove, a jedan od njih, koji stanuje u neposrednoj blizini, u šoku je nazvao policiju.
Podignuti zid u Turnju
 Zadarski.hr

U Turnju su u subotu izvršeni građevinski radovi koji spadaju u antologiju građevinskih "bisera". Nasred puta, na prolazu do mora između dvije kuće, zazidan je zid. Betoniranje i svi radovi odvijali su se u subotu prije podne, piše Zadarski.hr.

Zabezeknuti mještani su promatrali radove, a jedan od njih, koji stanuje u neposrednoj blizini, u šoku je nazvao policiju.

- Dojavu smo dobili danas oko podne - izjavio je dežurni policijski službenik u subotu poslijepodne.

- Kolege su izašle na teren i vidjeli su da je zid stvarno tamo. Širine cca dva metra, a visine oko metar - rekao je policijski službenik, dodajući da je policiju zvao čovjek koji polaže pravo na prolaz tim putem, isto kao i onaj koji je podignuo zid.

- Tu nije bilo elemenata za policijsko postupanje, točnije, mi smo o tom slučaju obavijestili komunalno redarstvo Općine Sv. Filip i Jakov, u čijoj je ingerenciji postupanje o tom problemu. Od komunalnog redara imamo informaciju da će na teren izaći 4. listopada - zaključio je policijski službenik.

Do ponedjeljka, 4. listopada, do mora se tim putem može jedino preskakanjem novoizgrađene prepreke.

image
Zadarski.hr

I načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić upoznat je s događanjima u Turnju, piše Zadarski.hr.

- Ako je zemljište „jedan kroz jedan“ u vlasništvu Općine, naravno da ide rušenje tog zida. U ponedjeljak ćemo poduzeti sve što je potrebno. Sve je spremno: komunalno redarstvo, inspektori, geodeti, provjera na Zemljišno-knjižnom odjelu na sudu... Međutim, naglašavam da prije svega moram svaki detalj znati vezan uz to zemljište, pa tek onda donositi odluke. Moram oprezno postupiti. A ne ishitreno. Općina inače plaća velike penale, ovo je vrijeme odvjetnika i jedne vrste reketa, mislim na hitro reagiranje putem odvjetnika ako Općina i najmanji potez napravi nepravilno - kazao je Pelicarić, dodajući da Općina trenutačno ima osam tužbi.

- I tko to na kraju plaća? Mještani, a ja to neću dozvoliti, zato ćemo i u ovom slučaju najprije sve provjeriti - zaključio je načelnik Pelicarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:07