PROJEKT OD 7,1 MIL. KN

Na proljeće počinje gradnja centra za velike zvijeri u gorskokotarskoj Staroj Sušici

 Zeljko Puhovski / Ilustracija / CROPIX

Na proljeće će početi gradnja centra za velike zvijeri u Staroj Sušici u Gorskom kotaru, projekt vrijedan 7,1 milijuna kuna, a centar bi trebao početi s radom u rujnu iduće godine, najavljeno je u ponedjeljak u upravi Primorsko-goranske županije.

Ravnateljica Javne ustanove "Priroda" Sonja Šišić izvijestila je na konferenciji za novinare kako je od 7,1 milijuna kuna, koliko projekt stoji, čak 6 milijuna osigurano iz EU fondova.

Centar je zamišljen kao prostor koji bi na inovativan i zanimljiv način približio posjetiteljima posebnosti i vrijednosti očuvanog goranskog kraja, u kojem obitavaju medvjed, vuk i ris, a kao idealna lokacija za smještaj centra prepoznat je kompleks u Staroj Sušici u vlasništvu županije.

Taj projekt je jedan od pet europskih projekata Javne ustanove "Priroda", od kojih su četiri u tijeku, a za peti (proširenje oporavilišta za bjeloglave supove u Belom na otoku Cresu) očekuje se raspisivanje natječaja, na osnovi kojega bi "Priroda" mogla povući još oko milijun kuna.

Pročelnik županijskog Odjela za razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan pohvalio se kako je Primorsko-goranska županija među najaktivnijima u provođenju europskih projekata, pri čemu je najavio skori početak izrade nove županijske razvojne strategije od 2020. godine.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić napomenuo je kako je u ovogodišnjem županijskom proračunu osigurano i 200 tisuća kuna za županijske sportske saveze, za rad s mlađim uzrastima u sezoni 2018./2019. Za dodjelu tih potpora raspisan je javni natječaj, a bit će otvoren do 19. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 01:30