OTKRIVAMO PLAN ULAGAČA

NA PROLJEĆE SE GRADI HOTEL I PRVIH 40 VILA Jutarnji otkriva plan ulagača u golf na Srđu

Građani su slobodnom voljom odlučili tako kako su odlučili, ali nitko ne može reći da je referendum održan u tajnosti - rekao je jučer dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić

Građani su slobodnom voljom, nakon što su bili informirani o referendumu, odlučili tako kako su odlučili, ali nitko ne može reći da je referendum održan u tajnosti - rekao je danas dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i dodao da za realizaciju projekta izgradnje golf-terena te vila i hotela na Srđu sada više nema prepreka.

Preostalo je, rekao je gradonačelnik Vlahušić, riješiti tek tehničke pojedinosti kao što su mišljenje ministarstava kulture i poljoprivrede.

- Urbanistički plan bi se trebao naći u Gradskom vijeću u srpnju ili rujnu jer više nema prepreka osim tehničkih pitanja. Zadovoljan sam jer projekt ide dalje - rekao je gradonačelnik Vlahušić.

Dubrovački projektanti

Investitorica Maja Brinar Frenkel, supruga izraelskog poduzetnika Aarona Frenkela, jučer ujutro bila je nešto optimističnija kad je riječ o rokovima za daljnju realizaciju projekta.

- Očekujem da Gradsko vijeće u lipnju usvoji urbanistički plan. Prešli smo najtežu stepenicu, što je bio referendum. Želimo da prva faza gradnje krene već na proljeće 2014. - izjavila je jučer ujutro.

Investitori očekuju da cijeli projekt izgradnje golf-igrališta te vila, apartmana i hotela, o kojem su građani Dubrovnika u nedjelju održali referendum, bude završen za sedam godina. Dalje bi o njemu trebala odlučivati novoformirana gradska vlast nakon lokalnih izbora.

Brinar Frenkel kaže da su sada zadovoljeni svi kriteriji poput ekološke studije i referenduma na temelju kojih očekuju da Gradsko vijeće što prije usvoji urbanistički plan uređenja.

- Kad se to dogodi, krećemo u potragu za dubrovačkim projektantima, inženjerima i svim relevantnim stručnjacima za koje želim da budu iz Dubrovnika kako bi se mogli saživjeti s projektom. Radimo na lokacijskoj i građevinskoj dozvoli. U međufazi te dvije dozvole angažirat ćemo i arhitekte. Sve bi to trebalo trajati tri mjeseca - najavila je Brinar Frenkel. Očekuje da će sve dozvole ishoditi do kraja ove godine. - U rano proljeće trebali bismo krenuti s prvom fazom gradnje - dodala je.

Akumulacijska jezera

Gradnja Golf-parka Dubrovnik , najavljuju, planira se u četiri faze. Prva faza obuhvaća zemljište od 112,62 hektara. Brinar Frenkel prvo najavljuje dovođenje infrastrukture, pa uređenje hortikulture. U toj fazi planira se izgradnja golf-igrališta s devet rupa, parka, amfiteatra i jahačkog centra, a i obnova tvrđave Imperial u sklopu koje Brinar Frenkel najavljuje muzej Domovinskog rata kao poklon građanima, te gradnja otvorenih sportskih igrališta. Od nekrentina će se izgraditi 40 vila te hotel sa 120 ležajeva i ugostiteljsko-turistička zona Bosanka jug, kao i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Druga faza gradit će se na zemljištu od 168,86 hektara. Planirana je gradnja golf-terena sa 18 rupa, golf-vježbališta te dodatne 43 vile. Unutar prve i druge faze dodatno će se graditi veći dio prometnica, akumulacijska jezera u golfu te pripadajuća komunalna infrastruktura. Tijekom treće i četvrte faze dovršit će se gradnja preostalih 158 vila te prilaznih prometnica, ugostiteljsko-turističke zone Bosanka sjever i sve pripadajuće komunalne infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:38