PROŠLA KRIZA

NA PUTU OPORAVKA Ranko Ostojić skinut s dijalize i respiratora

Opatija, 080414.U Grand hotelu 4 opatijska cvijeta odrzavaju se tri ministarske konferencije vezane uz granicnu sigurnost, migracije te regionalnu policijsku suradnju. Danas je otvorena konferencija pod nazivom Suvremeni izazovi u regionalnoj policijskoj suradnji, a suorganizirali su ju Ministarstvo unutarnjih poslova RH i ministarstvo pravosudja Svicarske Konfederacije. Konferenciju su otvorili svicarska ministrica pravosudja i unutarnjih poslova Simonetta Sommaruga i Ranko Ostojic, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova.Na fotografiji: Ranko OstojicFoto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

Zdravstveno stanje ministra Ranka Ostojića konačno je krenulo nabolje pa je u srijedu skinut s respiratora i dijalize, kaže konzilijarno liječničko izvješće sa Zavoda za hitnu i intenzivnu medicinu zagrebačkog Rebra.

Optimizam liječnika

Može se reći da je nakon šest dana neizvjesnosti Ostojićev zdravstveni bilten ipak optimističan. Poboljšanje je pokazao i CT nalaz, a pali su i upalni parametri, što bi trebalo značiti da je sepsa ipak zaustavljena. Ostojić je u srijedu ipak ostao intubiran, ali liječnici optimistično kažu da bi danas i taj “dodatak” za osiguravanje prohodnosti dišnih putova trebali ukloniti.

Potpuno budan

Ostojić će uskoro primati i manje lijekova za sediranje, odnosno bit će potpuno budan. Potom će za njega slijediti barem nekoliko dana u kojima će se lijekovima polako normalizirati sve vrijednosti, od albumina do kreatinina ili trombocita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:35