‘GRAD KOJI TEČE‘

Na Rijeku jutros u kratkom vremenu pala ogromna količina kiše, ulice poplavljene, problemi u prometu

Za riječku regiju upaljen je bio narančasti meteoalarm, dok je kontinentalna Hrvatska bila u ‘žutom upozorenju‘

Poplavljene ulice Rijeke

 Facebook

U nedjelju ujutro, u vrlo kratkom vremenu, na području Rijeke pala je veća količina kiše. U samoj Rijeci tako je palo 27 mm kiše po četvornom metru, u Senju 30, Malinskoj 23, Delnicama 20, a u Rabu 16 mm kiše, javlja DHMZ.

Tijekom nagle promjene vremena, Rijeku i okolicu zahvatila je jaka kiša, a nebo su parale munje.

Na riječke ulice u kratkom vremenu slile su se ogromne količine vode, što je poplavilo prometnice i uzrokovalo probleme u prometu, prije nego što se kiša konačno smirila, piše Novi list.

U Facebook grupi Problemi u prometu - Rijeka i okolica građani objavljuju snimke poplavljenih prometnica.

DHMZ očekuje da će danas u Rijeci pasti više od 50 mm kiše.

‘U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno i izraženijima. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, uz pljuskove prolazno i jak.

Na Jadranu će puhati jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na Jadranu između 20 i 24 °C. Najviša dnevna od 23 do 29, na moru između 28 i 33 °C‘, najavio je DHMZ.

Za riječku regiju upaljen je narančasti meteoalarm, dok je kontinentalna Hrvatska u ‘žutom upozorenju‘.

Kakvo nas vrijeme očekuje u ostatku tjedna?

‘U prva dva dana sljedećeg tjedna na kopnu sunčano, a uz prolazno više oblaka, u gorju je u ponedjeljak moguć poneki pljusak. U srijedu zatim nova, ali isto prolazna promjena vremena. U unutrašnjosti će sredinom tjedna dakle biti promjenjivo i nestabilno, uz kišu, pljuskove i grmljavinu.

Idućih dana na kopnu će biti vrlo toplo, ali ne i vruće. Uglavnom do 30 stupnjeva. Na Jadranu će se zadržati vruće te će prevladavati sunčano. Sve do srijede kad bi, ponovno na sjevernom dijelu moglo biti ponekog pljuska: vjerojatnost za njih raste prema kraju dana. Vjetar slab, sjeverozapadni i jugozapadni, a u utorak navečer će okrenuti na jugo koje će u srijedu jačati‘, najavljuju prognostičari Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:42