ZIMSKI KONTRASTI

Na Sljemenu pao snijeg, a Hvar se grije na 17 stupnjeva, evo kakvo će vrijeme biti do kraja tjedna

Sutrašnja prognoza najavljuje sunčano vrijeme uz kišu na jugu i maglu u unutrašnjosti
 Screenshot Live Cam

Umjesto bijelog Božića, Sljeme je dočekala bijela Nova godina. Unatoč proljetnim temperaturama proteklih tjedan dana, vrh Medvednice jutros se probudio pokriven s dva centimetra snježnog pokrivača. Oni najhrabriji jutros su se uputili u osvajanje najpopularnijeg zagrebačkog vrha.

Snijeg na planini, donio je zahlađenje pa tako dnevni maksimalac u Zagrebu neće prelaziti 9 stupnjeva Celzijevih, a slične temperature očekuju se i u narednih nekoliko dana. Prema prognozi DHMZ-a vrijeme u Zagrebu bit će promjenjivo oblačno uz moguća kraća sunčana razdoblja, većinom suho uz slab vjetar.

Hrvatsku danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postupan prestanak oborina, osim juga zemlje gdje je moguća i grmljavina. Na Jadranu će puhati umjereno jugo u okretanju na sjeverozapadnjak, vjetar u ostatku zemlje će biti slab uz prolazne lokalne olujne udare. Temperatura u unutrašnjosti kretat će se između 5 i 10ºC, a na Jadranu od 11 do 16ºC.

Najhladnije je danas u Križevcima gdje je u podne temperatura iznosila tek 5 stupnjeva Celzijevih, dok je najtopliji bio Hvar s izmjerenih 17 stupnjeva Celzijevih.

Sutrašnja prognoza najavljuje sunčano vrijeme uz kišu na jugu i maglu u unutrašnjosti. Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice će padati kiša uz slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -1 do 4, duž obale i na otocima između 5 i 10 °C. Najviša dnevna od 8 do 12, na Jadranu i do 15 °C.

Danas se cijela zemlja nalazi u zelenom što znači da nema upozorenja, dok se sutra dijelovi Istre, Kvarnera i Gorskog kotara nalaze u žutom što označava potencijalno opasno vrijeme. Na tim područjima moguć je jak i olujni vjetar s brzinom višom od 65 kilometara na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:47