NEMA DOKAZA ZA ZLOČIN

Na slobodi: Prvookrivljenom u slučaju Grubori nakon tri godine ukinut pritvor!

Tužiteljstvo nije dokazalo osnovne sumnje da je Drljo bio neposredni izvršitelj ratnih zločina
 Goran Mehkek / CROPIX

Prvookrivljenom u slučaju Grubori, bivšem pripadniku ATJ Lučko Frani Drlji, u srijedu je nakon skoro tri godine ukinut pritvor, te bi trebao biti pušten iz Remetinca u poslijepodnevnim satima.

Drljini odvjetnici Ivan Stanić i Ljubo Pavasović Visković zatražili su na raspravi u srijedu puštanje Drlje iz pritvora smatrajući da u dosadašnjem tijeku suđenja tužiteljsvo nije dokazalo osnovne sumnje da je Drljo bio neposredni izvršitelj ratnih zločina u Gruborima 1995. godine.

- Iz iskaza dosad saslušanih svjedoka, a riječ je uglavnom o svjedocima tužiteljstva koji su svoje iskaze davali i više puta pred različitim sudovima, uključujući i Haški sud, u niti jednome dijelu ne proizlazi da imaju bilo kakva direktna saznanja da je Drljo počinitelj djela.

Također, u dosadašnjem tijeku postupka bilo je vidljivo da su neki do njih priznali da su krivotvorili službene policijske izvještaje o događanjima u Gruborima te da su njihovi iskazi u međusobnoj kontradiktornosti, ali da su neki dijelovi njihovih iskaza kontradiktorni i sami sebi - rekao je odvjetnik Stanić čiji je prijedlog za Drljinim puštanjem sud uvažio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:21