RIJEČ PROGNOSTIČARA

Na snazi upozorenja na obilnu kišu i grmljavinu, moguće nevrijeme! Evo dokad će trajati ova promjena vremena

U Pazinu je temperatura pala na 16 stupnjeva,

Nevrijeme u Istri, DHMZ

 Twitter/DHMZ

DHMZ je za zagrebačku, karlovačku, gospićku, kninsku i riječku regiju izdao izdao žuto upozorenje, odnosno ono koje najavljuje potencijalno opasno vrijeme.

Za nedjelju su najavili djelomice, ponegdje i pretežno sunčan dan. No, uz dnevni razvoj oblaka poslijepodne i navečer očekuju se lokalno pljuskovi i grmljavina, uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i Istre, u gorju te u središnjoj Hrvatskoj.

- Prema večeri sa zapada stiže postupan porast naoblake. Vjetar slab, na istoku i umjeren istočni, duž obale jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom od 23 do 28 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za nedjelju.

image

Upozorenje DHMZ-a

Screenshot/

Kako je DHMZ objavio na svom Twitter profilu, u Istri je već počela obilna kiša, a jako je i grmjelo. Njihova motriteljica zabilježila je fotoaparatom posljedice udara groma u Pazinu gdje je temperatura pala na 16 stupnjeva.

I početkom novog tjedna očekuje nas promjenjivo vrijeme.

- U ponedjeljak i utorak pljuskovi će biti česti, mjestimice i izraženiji, a i u nastavku tjedna u većini unutrašnjosti se ne može izdvojiti dan kada bar negdje neće biti kiše, pa i u obliku pljuskova. No, barem će na Jadranu biti više sunčanog vremena i pritom vrlo toplo, no ne i vruće, uz uglavnom slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, ponekad i sjeverozapadni", sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT-ovu emisiju "Vrijeme" pripremila Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:59