NEPODNOŠLJIVA MUKA

NA SVETOM DUHU PRVI PUT IZVEDEN ZAHVAT KOJI UKLANJA KRONIČNE BOLOVE U LEĐIMA Pacijentica se doslovno preporodila, napredak vidljiv već nakon pola sata

 Arhiva / Dragan Matic / Cropix

Tim domaćih stručnjaka iz bolnice Sveti duh prvi je put izveo je zahvat koji uklanja kronične bolove u leđima. Napredak je vidljiv već nakon pola sata, javlja Dnevnik.

Bolovi u leđima gospođe Snježane Car bili su nepodnošljivi, a nisu joj pomagale ni tablete. Za manje od jednog sata, potpuno novom metodom liječenja, rezultati su i više nego vidljivi.

- Bilo je bolnije leći nego se sada okrenuti. Budući da se sad mičem bez boli, nadam se najboljem - rekla je nakon medicinskog zahvata.

Taj je zahvat, nakon kojeg nestaje bol, u četvrtak prvi put izveden u bolnici Sveti Duh. Namijenjen je kroničnim bolesnicima kojima uvelike olakšava svakodnevni život.

No, ono još važnije, ističe doktorica Nesek Adam, vraća ih u radno sposobnu skupinu.

- Kandidati su oni bolesnici koji iz nekog razloga ili nisu imali uspjeha kod nekih neurokirurških zahvata zbog operacije na leđima ili nisu mogli provesti operacijski zahvat i ne mogu uzimati lijekove - rekla je doktorica Višnja Nesek Adam iz Kliničke bolnice Sveti Duh.

Bol u leđima, posebno u njihovu donjem dijelu, iz dana u dan pogađa sve veći broj pacijenata. Brojke kažu da se gotovo 70 posto Hrvata bori s tim problemom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:53