KORISTAN UDŽBENIK

Na Sveučilištu Sjever predstavljena knjiga Osnove kardiologije za studente sestrinstva

Radi se o sažetoj bazi podataka o srcu koja će svakom studentu sestrinstva i fizioterapije biti od velike pomoći

Predstavljanje knjige Osnove kardiologije

 Sveučilište Sjever

Na Sveučilištu Sjever u Varaždinu održana je promocija udžbenika Osnove kardiologije, autora Diane Rudan, Marijane Neuberg i Maria Ivanuše. Udžbenik je nastao uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Namijenjen je potrebama studenata sestrinstva i drugih zdravstvenih djelatnosti.

U sklopu udžbenika ponuđen je kontrolirani i konkretan sadržaj koji će im poslužiti kao baza za učenje i razumijevanje funkcije i rada srca. Knjiga je napisana pregledno i razumljivim jezikom, tako da može dobro poslužiti i laicima kao prvi susret s osnovama fiziologije i patologije srca.

image

Predstavljanje knjige

Sveučilište Sjever

„Ne radi se o opširnoj knjizi o kardiologiji ili fizikalnoj medicini, nego sažetoj bazi podataka o srcu koja će svakom studentu sestrinstva, fizioterapije i drugih zdravstvenih djelatnosti biti od pomoći o razumijevanju funkcije i rada srca. Prvi dio knjige usmjeren je na fiziologiju i osnovne bolesti srca, a zadnja poglavlja obuhvaćaju teme iz kardiologije potrebne studentima fizijatrije te im pružio uvid u osnove njihove struke iz područja kardiologije“, kazala je Diana Rudan.

Promociji je nazočio rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, te prorektori Damir Vusić i. Mario Tomiša. Knjigu su predstavili profesori Bruno Baršić, Jure Mirat kao i sami autori.

image

Knjiga osnove kardiologije

Sveučilište Sjever
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:41