SIGURNOSNA PROCJENA

Na Tomaševićevoj presici jutros se pojavila policija, neslužbeno smo doznali što se događa

Riječ je o štićenju događaja, a ne zaštiti fizičkih osoba - tvrdi naš izvor
Tomislav Tomašević
 Damir Krajač/Cropix

Kandidat za gradonačelnika Zagreba, lider platforme Možemo!, Tomislav Tomašević jutros je održao konferenciju za medije ispred zgrade zagrebačke Gradske uprave.

Nakon što je novinar N1 televizije nedaleko od Tomaševića opazio policajce, lidera Možemo! pitao je da li je dobio policijsku pratnju i zašto.

- To morate pitati policiju, mi se time ne bavimo, za to postoje institucije. Postoji komunikacija između nas i policije o sigrnosnim rizicima, ali to morate pitati njih - rekao je Tomašević.

Nakon toga Jutarnji list je od dobro obaviještenog izvora doznao kako policija ne štiti čelnike stranke Možemo!, u smislu da oni imaju fizičku zaštitu kao štićene osobe, međutim da je u sklopu redovnih aktivnosti policije povećana prisutnost policije na skupovima stranke Možemo! iz preventivnih razloga, odnosno kako bi se spriječilo da netko na tim skupovima izazove incident.

Dakle, ne radi se o nikakvoj sigurnosnoj procjeni ili pak tajnoj informaciji, prema kojoj je zaključeno da postoji bojazan da netko planira nauditi Tomislavu Tomaševiću i čelnicima Možemo!, već je policija na osnovi javno dostupnih podataka, a riječ je uglavnom o komentarima na društvenim mrežama, zaključila kako bi bilo potrebno da se poveća budnost na samim događajima, odnosno na konferencijama za medije stranke Možemo!, kako bi se spriječio neki mogući izgred.

- Dakle, riječ je o štićenju događaja, a ne zaštiti fizičkih osoba - tvrdi naš izvor.

Komentar smo zatražili i od platfomre Možemo!.

- Kako smo dobili informaciju od Policijske uprave Zagrebačke, riječ je o preventivnim opservacijskim aktivnostima tijekom kampanje - kaže Gordan Bosanac, koordinator kampanje Možemo! za Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:43