TJEDAN KARIJERA

Na UNIN Connect Week-u Sveučilišta Sjever susreću se studenti i poslodavci

Tjedan karijera služi umrežavanju studenata i poslodavaca i odlična je prilika da se sadašnji srednjoškolci, upoznaju sa Sveučilištem

Kampus Sveučilišta Sjever

 Željko Hajdinjak/Cropix

Na Sveučilištu Sjever ovaj tjedan održava se tjedan karijera pod nazivom „UNIN Connect Week“ i jedan je od najvećih manifestacija suradnje studenata i poslodavaca.

U sklopu otvorenja u Sveučilišnom centru Varaždin za ponedjeljak je najavljen panel ”Uloga poslovne i akademske zajednice u jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva” na kojem će sudjelovati Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskog sabora, Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Ivan Soldo, član Uprave Hrvatske poštanske banke, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a te Petar Filipan, Management tim, CIO & HR voditelj iz tvrtke Sobočan d.o.o.

Na Sveučilištu najavljuju da će u ovogodišnjem tjednu karijera sudjelovati više od 70 tvrtki, a generalni pokrovitelj je Hrvatska gospodarska komora. U tri sesije tijekom pet dana održavat će se panel-rasprave s predstavnicima uspješnih tvrtki te predstavljati njihove djelatnosti, uz radionice za studente.

„Sveučilište Sjever je tijekom proteklih nekoliko godina doživjelo gotovo eksponencijalni rast. Broj studenata, nastavnika i studijskih programa rastao je tijekom godina te se na Sveučilištu Sjever trenutno izvodi 31 studijski program na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini s više od 5.200 studenata. Tjedan karijera je namijenjen prije svega studentima, tj. umrežavanju studenata i poslodavaca, ali i odlična prilika da se sadašnji srednjoškolci, odnosno budući studenti, upoznaju sa Sveučilištem, pojedinim studijima te mogućnostima koje im se ondje nude“, najavljeno je.

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever održava se u organizaciji Odjela za EU fondove, razvojne projekte, suradnju s gospodarstvom i transfer tehnologija Sveučilišta Sjever.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:41