AKCIJA

Na vojnom poligonu u Šibeniku uništena zrakoplovna bomba iz Drugog svjetskog rata

Bomba je pronađena u petak prilikom iskopa terena građevinskim strojevima zbog gradnje stambene zgrade u centru Šibenika
Policija/Ilustracija
 Tom Dubravec/Cropix

Zrakoplovna bomba iz Drugog svjetskog rata, nedavno pronađena u centru Šibenika, uspješno je uništena u srijedu na vojnom poligonu Eugen Kvaternik kod Slunja, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Bomba je pronađena u petak, 5. ožujka, prilikom iskopa terena građevinskim strojevima zbog gradnje stambene zgrade u centru Šibenika, naselje Bioci, nedaleko od sjedišta Policijske uprave šibensko-kninske.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu potvrdio je da je riječ o zrakoplovnoj bombi, mjesto događaja je osigurano, a bomba izvađena i izuzeta.

Riječ je o talijanskoj poluprobojnoj (S.A.P.) zrakoplovnoj bombi tipa 100 M iz Drugog svjetskog rata, od 109 kilograma i punjenoj sa 27,5 kilograma eksploziva Amatol ili TNT.

Uništavanje bombe na vojnom poligonu Eugen Kvaternik kod Slunja proveli su policijski službenici protueksplozijske zaštite PU šibensko-kninske zajedno s policijskim službenicima Protueksplozijske službe Uprave policije, priopćio je MUP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:29