NOVA LINIJA

Na zagrebački aerodrom stiže nova aviokompanija, a tu nije kraj dobrih vijesti za zračnu luku

Air France će za Zagreb letjeti sedam, a KLM šest puta tjedno kao i inače zimi...
Zračna luka Franjo Tuđman
 Str/Afp/Profimedia

Nakon dugog vremena zagrebački aerodrom “Franjo Tuđman” može se pohvaliti dolaskom jedne nove aviokompanije. U nedjelju će u Zagreb sletjeti avion ukrajinske čarter kompanije WINDROSE airlines čime će biti uspostavljena redovita avio linija između Zagreba i Kijeva.

Riječ je kompaniji koja je osnovana 2003. godine, a u svom sastavu trenutno ima 11 zrakoplova. Ova kompanija već je prisutna u Hrvatskoj s obzirom na to da njeni avioni slijeću na aerodrome u Splitu, Dubrovniku i Puli.

Osim dolaska nove avio kompanije uprava zagrebačkog aerodroma dobila je dvije dobre vijesti iz KLM-a i Air Francea. Ove kompanije objavile su svoje zimske redove letanja. U odnosu na prošlogodišnji raspored obje su kompanije objavile da će u studenom smanjiti broj međunarodnih letova za oko 50 posto. No, broj letova za Zagreb nije reduciran. Tako će Air France za Zagreb letjeti sedam, a KLM šest puta tjedno kao i inače zimi.

Još uvijek je nezahvalno prognozirati koje će sve kompanije i u kojem obimu tijekom zimskog reda letenja dolaziti u Zagreb. Tim prije što je ovog ljeta čak 13 avio kompanija odustalo od sezonskog ljetnog letenja na zagrebački aerodrom.

Riječ je o švicarskom Swissu, kanadskim Air Transatu i Air Canadi, korejskom Korean Aira, grčkom Aegean Airlinesu, španjolskoj Iberiji, izraelskom El alu, češkom ČSA, norveškom Norwegian airu, ruskom Aeroflotu, tajlandskom Air Asia X, belgijskom Brussels Airlinesu i Emiratesu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:34