‘VRLO TAJNO‘

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade dva očitovanja Ustavnom sudu: Donesene i kadrovske odluke

Cjelovito očitovanje Vlade Republike Hrvatske bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda
 Goran Mehkek/Cropix

Vlada se na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak očitovala Ustavnom sudu na prijedlog za provođenje nadzora zbog nedonošenja propisa iz nadležnosti ministra zdravstva, sukladno članku 103. stavku 5. Zakona o zaštiti na radu, a cjelovito očitovanje bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda.

Također Vlada se očitovala Ustavnom sudu na prijedlog za provođenje nadzora zbog nedonošenja propisa iz nadležnosti ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, vezano uz "izostanak propisanog postupka izmjene i dopune odredbe“ Pravilnika o osposobljavanju i usavršavanju iz zaštite na radu te polaganju stručnog ispita, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice donesena je i Odluka odluke o dodjeli na korištenje višenamjenskih autocisterni za vodu i brodica za spašavanje s autoprikolicom. Točka je označena stupnjem tajnosti "vrlo tajno" te je iz Vladine Službe za odnose s javnošću ne mogu objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.

Doneseno je i nekoliko kadrovskih odluka

Zbog isteka mandata s danom 19. rujna 2023. razriješen je zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dario Magdić te mu je, s danom 20. rujna, dano ovlaštenje za obavljanje tih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika državnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Zbog isteka mandata s danom 19. rujna 2023. razriješena je glavna tajnica Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Kristina Dujaković te joj je, s danom 20. rujna, dano ovlaštenje za obavljanje tih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. imenovanje dr.sc. Davora Labaša, Ivane Šuman, mr.sc. Antonija Bebeka i Ivana Tadića za članove Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2023 02:29