STIGLO POGORŠANJE

Na Zavižanu pao snijeg i živa u termometru - izmjeren -1 Celzijev stupanj

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za promet zbog snažne bure, a Paškim mostom mogu voziti samo osobna vozila
 Tea Cimaš / CROPIX

Nakon sunčanog vikenda došlo je najavljeno pogoršanje vremena. Kiša i oblaci prekrili su gotovo cijelu Hrvatsku, a najviše vrhove prekrio je tanak sloj snijega.

I dok smo prošlog tjedna uživali u temperaturama iznad 20 Celzijevih stupnjeva, živa se danas spustila za neugodnih desetak stupnjeva, a na Zavižanu je izmjeren i 'minus'. U 8 sati ujutro bio je -1 Celzijev stupanj.

Do kraja danas očekuje se prestanak oborina, no do tada će nas pratiti mjestimična kiša te izraženiji pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji.

Dnevni 'maksimalac' u kontinentalnom dijelu neće prelaziti 17, a na Jadranu 20 Celzijevih stupnjeva.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, zahlađenje bi moglo stvarati dodatne tegobe srčanim bolesnicima, astmatičarima i reumatičarima, pa ih se poziva na pojačani oprez.

Promjena vremena izazvala je poteškoće i u prometu. Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za promet zbog snažne bure. Iz istog razloga zatvorena je i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja HAK.

Paškim mostom mogu voziti samo osobna vozila.

Na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Senja zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionici od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna te vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Ne plove trajekti Jablanac-Mišnjak i Prizna-Žigljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 00:20