NATAŠA TRAMIŠAK

‘Na željeznice u Hrvatskoj u narednih deset godina moglo bi biti utrošeno milijardu eura iz fondova‘

Dio željezničkih projekata koji će se financirati u novom razdoblju do 2027. godine prebačeni su iz prošlog razdoblja jer nisu bili dovršeni

Nataša Tramišak

 Bozo Radic/Cropix

- U narednih deset godina novac koji je Hrvatskoj osiguran iz kohezijskih fondova u velikom bi djelu trebao biti uložen u željeznice, kazala je ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak u Bruxellesu povodom otvorenja Eu Tjedna regija i gradova.

- Željeznica nam je visoko na mjestu prioriteta, nju potiče i EU Komisija kao oblik zelenog prijevoza i mi sigurno imamo prostora kako bismo značajno poboljšali željezničku infrastrukturi, kazala je Tramišak dodavši kako bi na željeznice u narednih deset godina moglo biti utrošeno milijardu eura iz fondova.

Tramišak je dodala kako očekuje dovršetak projekta pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac za koju je nedavno potpisan ugovor vrijedan preko dvije milijarde kuna te revitalizaciju pruge prema Novskoj odnosno Slavoniji.

Dio željezničkih projekata koji će se financirati u novom razdoblju do 2027. godine prebačeni su iz prošlog razdoblja jer nisu bili dovršeni, a ministrica je kazala da novac za prošlo razdoblje nije bio izgubljen jer je preusmjeren na manje, ali spremne projekte. Vrijednost kohezijskog fonda za period do 2027. godine iznosi devet milijardi eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:49