TRAŽI SE POČINITELJ

Na zgradu pulske vijećnice bačena boca sa zapaljivom tekućinom: ‘Nasilje i vandalizam su nedopustivi‘

Protest i nezadovoljstvo mogu se pokazati na puno drugih načina koji ne predstavljaju opasnost ni za koga, rekao je gradonačelnik

Gradska vijećnica u Puli (arhivska fotografija)

 Goran Sebelic/CROPIX

Nepoznati počinitelj bacio je u noći na nedjelju staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom prema zgradi gradske vijećnice na pulskom Forumu zbog čega je reagirao gradonačelnik Filip Zoričić, poručivši da su nasilje i vandalizam nedopustivi.

"U događaju nitko nije ozlijeđen niti je nastala materijalna šteta. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem", izvijestila je u ponedjeljak PU istarska.

Slučaj je prijavljen u nedjelju oko 1,50 sati nakon što je nepoznati počinitelj bacio staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom, nalik Molotovljevom koktelu, prema gradskoj vijećnici na Forumu u Puli.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić rekao je da je "takvo divljaštvo nespojivo s Pulom i presedan u novijoj povijesti grada", ali je uvjeren i da će to ostati samo izoliran slučaj.

"Koji god da je motiv počinitelja, nasilje i vandalizam usmjereni na jednu od najljepših zgrada koje baštinimo je nedopustiv. Protest i nezadovoljstvo mogu se pokazati na puno drugih načina koji ne predstavljaju opasnost ni za koga", poručio je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:25