ZORAN BAĆANOVIĆ

Načelnik Borova: Prišao sam koloni i napravio snimku i tek kad je policija vidjela da snimam, reagirali su

Skupina navijača prošla je u nedjelju kroz mjesto izvikujući neprimjerene poruke poput "Ubij, Srbina" i druge
Detalj incidenta u Borovu
 Screenshot/Facebook

Općina Borovo već u ponedjeljak će uputiti zahtjev ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću u kojem će tražiti odgovornost odgovornih za jutrošnji incident kada je skupina navijača u Borovu izvikivala povike neprimjerena sadržaja, najavio je načelnik te općine Zoran Baćanović.

U nedjelju, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vijence podno spomen obilježja 12 redarstvenika, čija je 30. obljetnica ubojstva obilježena u nedjelju u Borovu, skupina navijača prošla je kroz mjesto izvikujući neprimjerene poruke poput "Ubij, Srbina" i druge.

"Povorka se kretala ulicom Ratarska-Željeznička i vraćala se Bulićevom ulicom u pratnji policijskih vozila, a njezini su sudionici izvikivali katastrofalne poruke, pogotovu ako imamo u vidu mjesto u kojem se to dogodilo i današnji blagdan. Prišao sam koloni i napravio snimak i tek kada je policija vidjela da snimam, reagirali su, zaustavili kolonu i počeli legitimirati pojedince", kazao je izjavi za Radio Borovo načelnik Općine Borovo Zoran Baćanović. Ocijenio je i kako takvo postupanje policije nije dobro te da policija ne bi smjela dopustiti da bilo tko poziva na ubojstvo.

"Sigurno je da ćemo tražiti odgovornost odgovornih, a načelnik Policijske postaje Vukovar je taj koji mora odgovoriti šta je njegova policija radila dok je pratila te ljude. Sutra ćemo već zahtjev uputiti resornom ministru", najavio je Zoran Baćanović.

Iz PU vukovarsko-srijemske potvrdili su da se incident dogodio te su izvijestili kako su počinitelji poznati policiji te su u tijeku istražne radnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 07:28