NEMA POPUŠTANJA

NAČELNIK LOKALNOG STOŽERA OBJASNIO ZAŠTO e-PROPUSNICA OSTAJE NA SNAZI U NOVALJI 'Mi jedva čekamo da nam gosti dođu, ali ovako štitimo i njih i sebe'

 
Novalja
 Robert Fajt / CROPIX

Kroz Ličko-senjsku županiju od ponedjeljka se bez e-Propusnica može kretati slobodno između svih gradova i općina, ali se ne može u Udbinu koja je do daljnjega pod karantenom te u Novalju koja je izuzeta na njihov zahtjev, rekao je načelnika županijskog Stožera CZ Vice Nekić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Novalje Marijan Šuljić rekao je Hini kako su zadržali režim propusnica da se ne bi dogodilo da u Novalju dođe ovog i posebno prvomajskog vikenda sa svih strana velik broj vikendaša u svoje apartmane te donesu zarazu.

„Riječ je možda i o tisuće ljudi koji bi došli u svoje apartmane u vrijeme kada ne rade ugostiteljski objekti, svi će izaći na Rivu i to je opasno. Tom nepopularnom odlukom štitimo i sebe i njih“, rekao je Šuljić dodavši kako je svjestan da će kod vlasnika vikendica i apartmana izazvati gnjev.

Dodao je da oni jedva čekaju da im dođu i vikendaši i drugi gosti, ali da je situacija sada dobra i da „samo treba još malo izdržati, jer bi bilo bez veze da sad popustimo i sve upropastimo“.

Šuljić je kazao i da će možda ubrzo ukinuti propusnice, čim se otvore ugostiteljski objekti.

Inače, u nedjelju će biti 28 dana od obolijevanja bračnog para iz Novalje, jedinih oboljelih u toj otočkoj općini. Tada će biti proglašeni zdravima. Šuljić je rekao da je s oboljelim muškarcem, članom Stožera, bio u kontaktu 21. ožujka od 9 do 15. sati jer su radili na planovima za suzbijanje koronovirusa i nije se zarazio ali je 14 dana bio u samoizolaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 21:12