PA JE LI OVO NORMALNO?!

NAČELNIK NEREŽIŠĆA IZRUGUJE SE MJEŠTANIMA I NAZIVA IH DOSELJENICIMA Sve je počelo zbog sukoba oko javne rasvjete: 'Vajat će Van nabavit višje skale!'

 Zvonimir Barišin / HANZA media

Specifični su ti načelnici općine Nerežišća, jedan zaboravlja koliko ima imovine, a drugi se na društvenim mrežama ismijava svojim mještanima, ujedno ih etiketirajući epitetom - doseljenici!

Jer kako drukčije komentirati sramotnu poruku Svemira Obilinovića, prvog čovjeka ove bračke općine koja obuhvaća Nerežišća, Donji Humac i Dračevicu, a koji je na službenoj Facebook stranici Općine Nerežišća napisao: “Vajat će Van nabavit višje skale”, prenosi Slobodna Dalmacija.

Intenzitet svjetla

Savjet je to umirovljenoj doktorici Smiljanki Boban, koja je odlučila svoje umirovljeničke dane provesti na otoku, no problem s javnom rasvjetom u uličici Put svetog Jakova, zbog svoje jačine, već nekoliko godina joj remeti san. Pa je Boban pisala nadležnima, žalila se i općini i Ministarstvu zaštite okoliša, tražeći smanjenje intenziteta svjetla, u nekoliko navrata sama je lijepila trake preko rasvjetnog tijela kako bi anulirala jako svjetlo, pa su je prijavljivali policiji, pa je njezin odvjetnik pisao zamolbe tražeći na uvid projekt javne rasvjete Općine Nerežišća koji, unatoč tome što se radi o javnom dokumentu, nikad nije dobio, pa...

Puno toga se događalo u toj maloj otočnoj kali, da bi na kraju načelnik općine započeo rat i na društvenoj mreži. Ili izrugivanje starijoj gospođi, kako su komentirali brojni građani ispod objavljenih fotografija i ove poruke, koju citiramo:

- Naša 'vrijedna' doseljenica po n-ti put u akciji oštećenja javnog dobra koje su platili svi stanovnici općine Nerežišća. Obzirom da ovo postaje cirkus imam i poruku za cijenjenu gospođu: 'Vajat će Van nabavit višje skale' - u potpisu općinski načelnik Svemir Obilinović, a objava je od 15. lipnja u 17.24 sati.

Domaći i doseljenici

Očito načelnik ima vremena za dopisivanje i izvan radnog vremena, a nema vremena za riješiti ovaj problem, pa se našao na meti “facebookovaca”, kojima je prvo zasmetalo što svoje mještane kao načelnik uopće dijeli na domaće i doseljenike. Svi plaćaju ista porezna davanja, pa valjda svi imaju i pravo na istu uslugu.

Pa su pljuštali komentari na ovu neuobičajenu komunikaciju načelnika i mještanina:

- Sramota je da se općinska stranica rabi za ovakve osobne uvrede. Čak i da su rasvjetu platili sami Nerežišćani. K tome, otkad se to građane i građanke dijeli na 'doseljenice' i - što nasuprot tome? Urođenike?

- Ne rišit problem je loše... A rugat se s ljudima je dno!

- Zar nije sramotno da se općinski načelnik bavi olajavanjem i prijetnjama da će gospođi trebati veće skale??? Doseljenica???

- Postoje svitla koja su okrenuta prema dole, žute boje i osvitle samo put, a ne i tuđe kuće i dvore. Sve je rješivo, drogi moji Nerežišćani, somo voje. I manje bahatosti, načelniče. Ko bi gori, sad je doli i obratno.

Te za kraj i jedan savjet koji je napisan, a koji je po svemu sudeći i pravo rješenje nastalog problema, koji je, eto, eskalirao do javnih uvreda:

- Stavit dvo mijetra daje je bilo lagje, nego vo slikovat i vuoder pametovot...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:01