POSLALI IH KUĆI

Načelnik o policajcima iz Trilja: ‘Ovo im se gleda kao nedolazak na posao‘

Policajce je jučer na prosvjedu došlo podržati nekoliko stotina građana

Slobodan Marendić

 Paun Paunovic/Cropix

>>>NOVO<<< 14:30 - Ovo sinoć će im se gledati kao nedolazak na posao, odnosno, dolazak na posao bez uvjeta za rad. Smatra se da su došli na posao, ali ga nisu mogli obavljati, pa smo ih poslali kući, izjavio je načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.

Dodaje kako jutros na smjeni sedam službenika nije imalo uvjete za ulazak u zgradu.


Priča sa skupinom policijskih službenika Postaje granične policije Trilj koji u utorak poslijepodne nisu mogli pristupiti u zgradu Postaje da bi preuzeli smjenu jer nisu imali covid potvrdu, a odbili su se testirati, vjerojatno će imati nastavak, piše Slobodna Dalmacija.

Od osoba bliskih organizatorima prosvjednog skupa u utorak navečer u Trilju, na kojemu je nekoliko stotina okupljenih građana došlo dati potporu spomenutim policajcima, novinari Slobodne saznali su da je 12 policajaca ove postaje privremeno udaljeno s dužnosti te da se s njima solidarizirao i jedan policajac koji ima covid putovnicu.

Na pojedinim portalima je, pak, objavljeno da je smjena graničnih policajaca iz Postaje Trilj u utorak navečer bila oslabljena za 9 službenika, a naznačeno je da prema policajcima bez covid potvrda još nisu poduzete nikakve sankcije.

Koliko u svim tim informacijama ima istine saznat će se iza 14 sati ove srijede za kada je najavljeno da će ispred zgrade Policijske uprave splitsko-dalmatinske izjavu za javnost dati načelnik Slobodan Marendić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:42