SKANDAL NA HVARU

NAČELNIK OPĆINE SUĆURAJ 'Poslao sam pismo Milanoviću, ministrica Mrak Taritaš ništa ne razumije'

 Ivo Ravlic / CROPIX

SPLIT - Načelnik općine Sućuraj na Hvaru Ivan Slavić (HDZ) danas je izrazio nadu kako norveški fond „Prima Property Kroatia Nekretnine“ (PPK Nekretnine) neće odustati od realizacije projekta izgradnje turističkog resorta na području oćine Sućuraj u koji Norvežani planiraju ukupno investirati 270 milijuna eura.

"Ja sam poslao pismo predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, ministru regionalnog razvoja i EU fondova Branku Grčiću i županu splitsko-dalmatinskom Zlatku Ževrnji u kojem sam im obrazložio prodaju zemljišta Norvežanima i sada očekujem odgovor od njih, a spreman sam i na zajednički sastanak kako bismo prevladali novonastalu situaciju", rekao je danas za Hinu Slavić.

On je zamjerio ministrici graditeljstva i prostornog uređenja Anki Mrak-Taritaš zbog izjava medijima u kojima ga, kako je rekao, blati.

„Ministrica Mrak-Taritaš uopće ne poznaje situaciju u vezi prodaje zemljišta u Sućuraju niti je ikada kontaktirala općinske vlasti u vezi s tim“, kazao je Slavić.

KAKO JE OPLJAČKANA OBALA ‘Investicije bi donijele milijarde, ali koče ih pohlepni lokalni moćnici’

Po njegovu tumačenju, sporne su dvije parcele koje je Norvežanima prodala bivša SDP-ova općinska vlast u Sućuraju. „Sadašnja općinska vlast postupa po zakonima i propisima“, rekao je Slavić.

Jučer je predstavnik za odnose s javnošću fonda PPK Nekretnine Jerko Trogrlić izjavio kako nije isključena mogućnost da taj norveški investitor odustane od realizacije projekta izgradnje turističkog resorta ukupne vrijednosti 270 miljuna eura na području Sućuraja zbog toga što općina još nije uskladila svoj prostorni plan sa županijskim splitsko-dalmatinskim prostornim planom koji je donesen u jesen 2013. godine.

Novonastalu situaciju u vezi s prodajom zemljišta u Sućuraju na Hvaru norveškom fondu PPK Nekretnine danas je u izjavi novinarima komentirao i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekavši kako treba vidjeti o čemu se radi.

LUKSUZNI NORVEŠKI PROJEKT NA HVARU ‘Još od 2007. godine čekamo da uložimo 270 milijuna eura!’

"Moje informacije govore da su ti ljudi (norveški fond) krenuli u jako rizičan projekt, da su kupovali zemljište koje u prostornom planu nije bilo predviđeno za turizam", kazao je ministar Vrdoljak. Po njegovim riječima preuzimaju se rizici ako se kupuje zemljište van prostornog plana "sa željom da to nekad uđe u prostorni plan i bude turistička zona".

"Treba pomoći i vidjeti je li to moguće napraviti", dodao je ministar Vrdoljak.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić danas je izjavila kako će se s lokalnom upravom vidjeti u čemu je problem.

"Donesen je zakon o strateškim ulaganjima za koji mi mislimo da treba, naprosto, biti pretvoren u zakon o ulaganjima da se takve stvari (kao u Sućuraju) ne bi događale", rekla je Pusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:13