IVAN KLARIN NE SLAŽE SE S ODLUKOM

NAČELNIK OPĆINE TISNO ŽALI ZA ODLASKOM THE GARDEN FESTIVALA 'Bio je od velike koristi, od vlasnika apartmana do obrtnika, svi su na njemu profitirali'

 
Tisno, 050712.Drugi dan glazbenog festivala Garden Festival koji se ove godine odrzava na plazi kraj mjesta Tisno u Sibensko - kninskoj zupaniji. Festival je kao i svake godine privukao veliki broj mladih iz Velike Britanije.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Miskovic / CROPIX

U svezi odlaska The Garden Festivala iz Tisnoga, oglasio se načelnik općine Ivan Klarin.

- Moram iskazati svoje veliko žaljenje zbog gubitka jednoga značajnoga i velikoga projekta za Tisno i cijeli otok Murter, ali moramo poštovati odluku većine Općinskog vijeća. Sve ove godine podržavao sam projekt festivala The Garden isključivo zbog koristi Općine Tisno kao turističke destinacije, ali i zbog brojnih domaćih vlasnika apartmana, hotela, restorana, barova i ostalih obrtnika koji su uvelike profitirali - navodi u svom priopćenju Ivan Klarin.

- Upoznat sam s problemima posljednje dvije godine, budući da su promotori festivala i mene izvještavali o otežanim uvjetima rada na samoj lokaciji. Ove godine, Općina Tisno izdala je nekoliko dozvola za rad domaćim obrtnicima i tvrtkama u krugu same festivalske lokacije što demantira tvrdnje da bilo tko i na koji način utječe na rad Općine pri izdavanju bilo kakvih dozvola. Međutim, za one koji su se oglušili na odluke, zakone ili općinske propise i koji su na određeni način ismijali instituciju Općine Tisno, osobno nemam sluha. Ipak, većina u Općinskom vijeću nije vidjela problem, a ja kao načelnik Općine Tisno zakonski nemam izbora nego poštovati navedenu odluku Općinskog vijeća, iako se s njom duboko ne slažem - navodi načelnik Klarin.

- Vrijeme će pokazati ono što se možda u prvom trenutku ne vidi potpuno jasno. Osobno smatram da je Općina Tisno izgubila nešto što je bilo iznimno korisno za destinaciju, a prvenstveno za mjesto Tisno. Žao mi je što se ovo dogodilo u trenutku kada smo s upravom festivala The Garden imali brojne planove za ovu i sljedeću godinu te nekoliko novih projekata, pogotovo onih na širenju ponude u predsezoni i posezoni. Na kraju želim se zahvaliti cijelom timu „The Garden“ na dobroj i kvalitetnoj suradnji koju smo imali proteklih godina - zaključio je Ivan Klarin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:46