NOVA AFERA U VLADI

Nacional objavio transkripte snimke: Važni suradnik ministra obećavao javni novac, ali da ga onda podijele?

Potpredsjednik Bačić o transkriptima Jurice Lovrinčevića: Kada bi se to pokazalo točnim, jasno je da je njegova budućnost apsolutno završena

Jurica Lovrinčević i Davor Filipović

 Nera Simic/Cropix

- Nabroji mu sve firme koje kontroliram. Znači Janaf, Fond za nuklearnu energiju, to ti je sve ispod mene. Zatim ovaj fond za okoliš, Hrvatske vode. Osim ministarstva i osim Hamaga, to sve ja kontroliram. Iz svih tih izvora ja mogu pustit.

– Ako bude korektan.

– Ako bude korektan. Da. Jedino što tražim da s nama podijeli.

Ovo je samo dio iz transkripta tajno snimljenih razgovora između posebnog savjetnika ministra gospodarstva Jurice Lovrinčevića i novinara Mreže TV Marina Vlahovića koji je danas objavio tjednik Nacional.

Lovrinčević, vidljivo je iz transkripata, s novinarom Mreže TV dogovara financiranje njegovog medija iz javnih tvrtki za oglašavanje na televiziji, a nekoliko puta spominje i svoj dio u tome, odnosno da se dio novca vrati njemu.

Nacional navodi da je riječ o 200.000 eura koje je Lovrinčević namijenio direktoru Mreže TV Saši Engleru kroz dva mjeseca, a da je dio kampanja već u tijeku. Shema je, pišu, takva da Lovrinčević traži da polovicu tog novca zadrži televizija, a da se onda i dio tog novca koji ide Vlahoviću vrati i njemu, nakon plaćanja poreza.

„Ti probaj s njim Marine uglavit to:30,10,može 10. Mi im damo 10, znači 5 meni, 5 je vama, od tih 5, 1500 po pola platimo porez, znači 3 tebi smanjimo, pa malo po malo”, stoji u transkriptima snimljenih razgovora.

Kontaktirali smo Lovrinčevića ali nam se nije javio.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić komentirao je danas aferu poručivši kako je Lovrinčevića budućnost u Ministarstvu apsolutno završena ako se ovo pokaže točnim.

- Ukoliko je to točno, to je za svaku osudu. Kada bi se to pokazalo točnim, jasno je da je njegova budućnost apsolutno završena. Ne smije se to događati, to je neprihvatljiv način postupanja. Treba se pažljivo ponašati sa sredstvima naših poreznih obveznika – poručio je Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:09