KORONA U HRVATSKOJ

Nacionalni stožer danas je donio šest novih odluka, evo o čemu se točno radi

Strani turisti koji dolaze u Hrvatsku iz turističkih razloga odobriti ulazak u zemlju uz predočenje potvrde o rezervaciji smještaja
Davor Božinović
 Damir Krajac/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je kako je od zadnje sjednice Vlade Nacionalni stožer civilne zaštite donio šest novih odluka na nacionalnoj razini u trajanju do 30. rujna.

Uz tri odluke kojima se produljuju mjere koje se odnose na obavezo korištenje zaštitne maske, rad trgovina i organizaciju javnog prijevoza, stožer je donio odluku o obaveznom posjedovanju EU digitalne covid potvrde za popisivače i kontrolore u popisivanju stanovništva.

Izmijenjena je i odluka o okupljanju, kojom je dopušteno održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja u zatvorenim prostorima uz uvjet da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju covid potvrde.

Novina je i da će se državljanima trećih zemalja koji dolaze u Hrvatsku iz turističkih razloga odobriti ulazak u zemlju uz predočenje potvrde o rezervaciji smještaja. I dalje moraju posjedovati negativan nalaz PCR testa ne stariji od 72 sata.

U proteklih tjedan dana inspektori su proveli 16.182 nadzora. Zbog kršenja mjera i odluka stožera izdali su dva prekršajna naloga, 18 obavijesti o počinjenju prekršaja, 10 usmenih rješenja, podneseno je 11 optužnih prijedloga i naplaćene su tri novčane kazne, izvijestio je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 14:34